Fant drømmehuset i Åga

De jaktet på jobb og bolig. Da det åpnet seg en mulighet på Mo var paret ikke i tvil: – Vi kliner til.

LEKEN TILVÆRELSE: Maja og Vegard storkoser seg med lille Åsa i sin nye enebolig i Åga.

– Dette blir et perfekt sted for lille Åsa å vokse opp, sier Maja Solbakk (30) og Vegard Orheim Stoveland (29). Samboerparet har nettopp flyttet inn i en enebolig i Åga.

Førjuls-idyll
Omkranset av snøtunge trær og fuglekvitter, er Maja og Vegard i full gang med å komme seg i orden til jul.

Maja er født og oppvokst på Mo, mens Vegard kommer fra Askøy utenfor Bergen. Begge er utdannet lærere og Maja har sikret seg fast jobb på Polarsirkelen videregående skole.

Vegard har i første omgang fått et årsvikariat på Nasjonalbiblioteket hvor han jobber med å samordne digitale aviser.

TENN LYS!: Seks måneder gamle Åsa følger spent med når mamma Maja og pappa Vegard tenner det første adventslyset.

Foreløpig er Maja hjemmeværende med seks måneder gamle Åsa og benytter de vakre omgivelsene til hyppige trilleturer når datteren ikke uten videre vil sove.

Boligdrømmen
Paret har lenge ønsket seg sin egen bolig, men først nå fikk de sjansen til å gjennomføre drømmen. En systematisk BSU-sparing hadde også sørget for at de hadde verdifull egenkapital.

I TRYGGE HENDER: – Med Helgeland Sparebank og rådgiver Rita Tuven i ryggen var vi i trygge hender da vi skulle kjøpe vår første bolig, sier Maja og Vegard.

– Da vi jaktet på den rette banken sjekket vi litt rundt og snakket med folk, forteller Maja.

Grundige samtaler
Valget falt til slutt på Helgeland Sparebank, hvor rådgiver Rita Tuven møtte et par som var nysgjerrige på det meste:

– De var veldig klare på at lånet ikke skulle bli så stort at avdrag og renter stakk av med for mye av inntektene, sier Rita.

EN SIKKER OPPVEKST: – Vi er opptatt av at Åsa skal få en sikker oppvekst. Derfor har vi også tegnet en egen barneforsikring, sier Maja og Vegard.

Etter grundige drøftelser og flere møter ble de enige om et tak når en budrunde startet og de fikk også på plass alt av nødvendige forsikringer og fondssparing.

– Barneforsikring er det mange som glemmer og det kan koste dyrt hvis noe går galt, sier Rita.

For Maja og Vegard var det også et poeng at de fikk god oversikt med å ha alt på ett sted.
– Som nyetablerte småbarnsforeldre har vi et ekstra fokus på stabilitet og forutsigbarhet.

– TENK LANGSIKTIG: – Det er viktig å starte sparingen så tidlig som mulig med tanke på å være i en god posisjon når du skal skaffe deg din første bolig, sier rådgiver Rita Tuven i Helgeland Sparebank.

Personkontakt viktig
Dessuten var det helt avgjørende at de fant en bank hvor det var mulig å få personlig rådgiving.

– For å si det sånn, det ble mange bleieskift nede i banken, sier Vegard og smiler skjevt.

– Så hadde vi også sansen for at banken er lokalt eid og at den i utstrakt grad støtter idretts- og kulturliv, understreker Maja.

– En stor del av bankens overskudd kommer Helgeland til gode i form av sponsing og gaver til idrett, kultur og kunnskap, utdyper Rita.

– Helgeland Sparebank er en drivkraft for vekst, og det kan vi fortsette å være så lenge helgelendingene viser oss tillit.

BOLIGJAKTEN: Det ble en spennende og intens budrunde da Maja Solberg og Vegard Orheim Stoveland jaktet på sin første bolig. Nå har paret og lille Åsa funnet sitt nye hjem.

Kort vei til alt
I Vatnaveien er det fortsatt mye som ikke er på plass, men Maja og Vegard er sikre på at de har kapret drømmeboligen.

– Vi bor nesten midt inne i skogen, i et fredelig miljø med plass til egen bålpanne i hagen. Samtidig er det svært kort vei til jobb og sentrum. Det blir ikke bedre enn det.

HJEM TIL HELGELAND: – Alle brikkene falt på en måte på plass når vi sikret oss jobb og hus på Mo, sier Maja og Vegard

Og for Maja, som flyttet fra Mo i 2007, var det et positivt sjokk å komme tilbake:

– For det første skjer det veldig mye spennende på Mo om dagen og så hadde jeg rett og slett glemt hvor ufattelig vakkert det er på Helgeland.

 

Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.