Aksjene faller – hva nå?

Samfunnsdugnaden for å begrense smittefaren i Norge har nådd et nytt nivå, men hva gjør vi når aksjemarkedet blir «smittet» og aksjene faller?

Lokalbankens gjennomgående råd er enkelt: Tenk langsiktig!

Øyvind Sørensen, plasserings- og livsforsikringssjef i Helgeland Sparebank– Har du en langsiktig spareavtale, kan det være ekstra smart å sitte i ro i båten selv om fondsmarkedet nå påvirkes av koronaviruset. Det blir lønnsomt over tid, sier Øyvind Sørensen, Plasserings- og livsforsikringssjef i Helgeland Sparebank.

Det er flere grunner til at vi nå opplever uro i fondsmarkedet. Tiltakene for å begrense smitten av korona-viruset har truffet finansmarkedet med full tyngde. Samtidig har priskrigen blant oljeprodusentene bidratt til et kraftig oljeprisfall. Resultatet er det største fallet i aksjemarkedet siden 1987.


Les også: Sitt i ro i båten når aksjemarkedet faller


Langsiktig sparing
– I slike tider kan det være krevende å eie aksjer. Det er likevel viktig å huske på at aksjemarkedet vil svinge, og at disse nedturene er prisen man betaler for å oppnå en høyere avkastning på lengre sikt, sier Sørensen.

Grafen under viser at verdisvingninger er vanlig og at over tid er det lønnsomt å være investert i aksjemarkedet.

– Vårt generelle tips for kjøp og salg av aksjer er å finne et eller flere fond som har forventede verdisvingninger og forventet avkastning som er akseptable for deg. Spar i disse, helst kjøp gradvis gjennom en spareavtale, da reduserer du sjansen for å kjøpe når aksjemarkedet er på topp. Sitt lenge, og selg deg ut gradvis.

Vil du vite mer om sparing? 
Les mer om aksjesparing

Les mer om aksjefond

 

Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.