Pellegrino Riccardi

– All you need is love

Medarbeidere som føler kjærlighet gjør en bedre jobb. Så hva betyr det for nettopp din bedrift?


Gikk du glipp av Drivkraftkonferansen? I kommende artikler på Drivkraftbloggen får du oppsummeringer og stikkpunkt fra foredragene. Se alle sakene fra Drivkraftkonferansen 2020


Den tverrkulturelle eksperten og kommunikasjonsrådgiveren Pellegrino Riccardi tok salen med storm under årets Drivkraftkonferanse. Og det var mange som fikk noe å tenke over etter det tankevekkende og tidvis hysterisk morsomme foredraget.

KJÆRLIG FREMGANG

Som når Riccardi vise til en tunge, britisk undersøkelse som slo fast at medarbeidere som føler kjærlighet gjør en bedre jobb.

– Organisasjoner som har en sterk, følelsesbasert kultur har medarbeidere som er lykkeligere og mer engasjerte, fastslo Riccardi.

Undersøkelsen viste at personer som jobber i et miljø hvor de føler at de blir tatt vare på og verdsatt rett og slett presterer på et høyere nivå. De er mindre syke, de skaper høyere tall på bunnlinjen og kundene blir mer fornøyde.

HVEM ER DU?

Pellegrino Riccardi under Drivkraftkonferansen 2020
AVGJØRENDE FØLELSER: – Organisasjoner som har en sterk, følelsesbasert kultur har medarbeidere som er lykkeligere og mer engasjerte, fastslo Riccardi.

– Vi ser at når det gjelder forholdet mellom en ansatt og en kunde, så handler det ikke så mye om hva du er, men hvem du er. Altså, hvordan blir du oppfattet? Hvilket verdier står du – og i neste omgang – bedriften din for.

Hvorpå Riccardi dro frem tre nøkkelspørsmål som gjelder i alle av livets faser:

  • Er vi trygge?
  • Kommuniserer vi?
  • Har vi en felles fremtid?

– Kan man svare ja på alle tre, har man dannet grunnlaget for tillit og trygghet, sier Riccardi.

Og han var av den oppfatning at dette gjelder på jobb, blant venner og i et ekteskap.

NOEN SOM VIL DEG VEL

Samtidig er det slik at begrepet tillit også krever et sett med underliggende verdier:

  • Tilstedeværelse
  • Ærlighet
  • Sårbarhet
  • Mot
  • Velvilje

Og det siste ordet høres kanskje litt “slapt” ut, men hvis man ser på hva det egentlig betyr, så kommer sannheten for dagen:

Noen som vil deg vel.

Med andre ord, et begrep som omfatter både omsorg, ansvar og respekt.

UVURDERLIG SÅRBARHET

Det samme gjelder for sårbarhet. Et ord som i utgangspunktet kan høres negativt ut. Men det er det motsatte som er tilfelle.

Pellegrino Riccardi under Drivkraftkonferansen 2020
VÅG Å VÆRE SÅRBAR: – Når medarbeiderne stoler så mye på hverandre at de tørr å være sårbare, så kan de også kommunisere åpent og ærlig, sier Pellegrino Riccardi.

Når medarbeiderne stoler så mye på hverandre at de tørr å være sårbare, så kan de også kommunisere åpent og ærlig. Ved å be om hjelp er medarbeiderne i stand til å finne feil eller løse problemer før de blir store og uhåndterlige, samtidig som man kan ta høyde for at slike ting kan dukke opp i fremtiden.

KULTURKOLLISJONEN

Riccardi var også veldig klar på at vi må forholde oss til at informasjon og uttrykk tolkes vidt forskjellig i ulike kulturer. Selv brukte han 66 dager for å bli vant med å gå turer i skogen. For 66 dager er tiden du trenger for å innarbeide en vane. Men da hans italiensk far kom på besøk til Norge, og Riccardis kone foreslå at de skulle ta en tur i skogen, reagerte faren med vantro.

– For der jo sånn at i Italia er det en allmen aksept for at “en tur i skogen” er mafiaens slang for at du rett og slett skal henrettes, sa Riccardi til en sal som kollapset i latter.


Helgeland Sparebank blir SpareBank 1 Helgeland i 2021. Samme verdier – mer drivkraft.

Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.