Bøndenes støttespiller i ny lokalbank

Hun elsket lukten og lydene i bestefarens fjøs på Vega. Nå skal Linn Nilsen (34) hjelpe bøndene på Sør-Helgeland til å skape enda større verdier. Hun er ny i lokalbanken som fra neste år faktisk også blir en ny lokalbank. Banken har samme verdier som før, men det nye navnet er SpareBank 1 Helgeland.

– Det å produsere lokal mat er en bransje jeg virkelig respekterer, jeg elsker jobben min, og ser fram til å jobbe i et enda større miljø med både nye og gamle kolleger, sier Nilsen.

Ny lokalbank

De sju siste årene har Linn jobbet som rådgiver i SpareBank 1 Nord-Norge sin avdeling i Brønnøysund, og nå er hun klar for jobben som landbruksrådgiver i Helgeland Sparebank. Lite visste hun at Helgeland Sparebank skulle overta virksomheten til sin tidligere arbeidsgiver bare kort tid etter hun startet i nyjobben. Endringene kommer ikke til å tre i kraft før neste år, men både børsen og kundene har fått beskjed. For landbrukskundene vil dette ikke ha stor betydning; den nye lokalbanken skal også være landbruksbanken.

– Vi har over tid sett at det er nødvendig å ta grep. Det har også vært helt avgjørende å forbli en egen bank, med det samme verdigrunnlaget og lokale fokuset. Helgeland Sparebank og SpareBank 1 Nord-Norge inngår derfor et nyskapende samarbeid for å sikre en sterkere lokalbank, et bredere tilbud til kundene og fortsatt utvikling på Helgeland og i Nord-Norge, forklarer administrerende direktør Hanne Nordgaard.


Linn Nilsen

LOKALBANK MED SAMME VERDIER: – Helgeland er en region i sterkt vekst og det er en ære å få lov å bli en del av teamet i den nye lokalbanken som brenner for lokal verdiskaping, sier Linn Nilsen.


Landbruksrådgiveren

Linn er vokst opp på Salhus, rett utenfor Brønnøysund sentrum. Opprinnelig er hun utdannet næringsmiddelteknolog:

– Jeg ble tidlig fascinert av prosessen med å forvandle råvarer til et ferdig produkt.

Dette førte igjen til en laboratorie-jobb i Trondheim, men så var det dette med røtter og tilhørighet. Hjertet banket fortsatt for Helgeland og Brønnøy. Dermed bar det hjem og inn i bankverdenen.

Underveis har hun skaffet seg en bachelor i økonomi- og ledelse. Hun gleder seg til å være med å skape ytterligere vekst i en region hvor det hele tiden skjer spennende ting.

Som landbruksrådgiver skal hun jobbe i Brønnøy, Vega, Vevelstad, Sømna og Bindal. Fem kommuner hvor landbruket alltid har hatt et sterkt fotfeste. Men hvordan fattet Linn interesse for nettopp denne bransjen?

– Bestefar drev gård på Vega og jeg elsket å være med ham i fjøset og ut på beitet. Det er noe helt spesielt med lukten av dyr og vissheten om at her ble det skapt ekte mat.


Linn

VAKKER NATUR: Linn og familien benytter en hver anledning til å komme seg ut i den vakre naturen på Helgeland.


Kortreist og bærekraftig

– Det faktum at vi kan bruke den rene og flotte naturen på Helgeland til å dyrke frem kortreist og bærekraftig mat er jo en sterkt drivkraft i seg selv. Når jeg nå får lov til å være med på laget hos en lokal bank som brenner for det samme, så er det en vinn-vinn situasjon.

Og apropos natur, Linn elsker å ta med seg familien ut når sjansen byr seg. Hun og kjæresten har to barn hver, så det er en livlig gjeng som gjerne setter sildegarn, for å skaffe seg agn til kveitelina.

– Akkurat her er det kjæresten min som har rekorden, men ei kveite på 45 kilo, innrømmer 34-åringen.

Men når det gjelder laks derimot, er det Linn som troner øverst på pallen. En firedøgns tur til Åelva i Bindal endte med at hun kapret en 15-kilos rugg – fanget med en Møresild-sluk.

Da historien havnet i Brønnøysunds Avis var sportsbutikkene utsolgt for Møresild resten av den sommeren.

Faktaboks: Den nye lokalbanken

Helgeland Sparebank (HSB) kjøper bankvirksomheten til SpareBank 1 Nord-Norge (SNN) på Helgeland. Banken blir en del av Sparebank 1 Alliansen, samtidig som HSB kjøper seg inn i noen av SNN sine datterselskap.
SNN går inn på eiersiden i Helgeland Sparebank med 19.99%.
Dette er et forretningsmessig samarbeid på tjenestesiden for å være rustet til økt internasjonal konkurranse. Men, bankene skal fremdeles konkurrere seg imellom.
Resultatet blir en sterkere lokalbank, et bredere tilbud til kundene og fortsatt utvikling på Helgeland og i Nord-Norge.
Dette er bra for kundene fordi de får en lokalbank som nå blir enda sterkere, med et enda bedre og bredere tilbud.
Dette er bra for Helgeland fordi vi sikrer en lokal bank med hovedkontorfunksjoner, lokal styring og ekstra kraft til å være en drivkraft for vekst.
Dette er bra for de ansatte fordi de får forutsigbarhet, nye muligheter og et enda større kompetansemiljø å dra nytte av i en bank med lokal forankring på Helgeland.
Endringene for kundene vil ikke skje før 2021.
Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.