Bjørn R. Kristiansen i BK Byggmester

Brenner for lokal kvalitet

De elsker faget sitt og legger lista høyt når det skal skapes nye boliger på Mo. Da er det også gull verdt å ha en god og lokal bank i ryggen.

– For å si det sånn, jeg er nok litt snekkernerd, og vil at kvaliteten skal være optimal, sier daglig leder Bjørn R. Kristiansen i BK Byggmester AS.

BK Byggmester er et firma med et bankende hjerte for tømrerfaget og har ikke noe ønske om å bygge mye og fort:

Bjørn R. Kristiansen i BK Byggmester
FIRE NY LEILIGHETER: Her, i Myraveien, kommer det fire nye leiligheter, organisert som et borettslag. – Dette er et prosjekt vi virkelig har tro på og det skal være innflyttingsklart rundt St. Hans neste år sier Bjørn R. Kristiansen.

– Vi skal stå inne for alt og det skal være kvalitet i absolutt alle ledd. Det betyr at firmaet stiller store krav til medarbeiderne, blant annet at de må være lokalt bosatt, og skatte til nærområdet. Og for å sikre seg tilgangen til gode fagfolk, har vi et eget lærlingeprogram, sier Kristiansen.

Med Lokalbanken på laget

Og for et firma som virkelig vektlegger lokale verdier, er det også av stor betydning at de kan samarbeide med en lokal bank:

– Det flotte med Helgeland Sparebank er at de lar oss gjøre det vi er gode på, og så lar vi banken gjøre det de er gode på.

Bjørn R. Kristiansen i BK Byggmester
SENTRUMSNÆRT OG MODERNE: De to leilighetene i Thora Meyers gate er sentrumsnære boliger med svært høy standard. – Her kunne jeg godt ha tenkt meg å bo selv, sier Bjørn R. Kristiansen.

Kristiansen trekker særlig frem verdien av gode og oppdaterte rådgivere:

– De kjenner næringslivet og de kjenner privatmarkedet. Dermed blir de en fin partner for oss å spille ball med. Det faktum at de også er en aktør som støtter lokal aktivitet spiller også inn.

En lokal bank betyr også at det er korte beslutningslinjer, slik at det går fort å få svar når det er noe du lurer på.

Kvalitet i alle ledd

Trenger du en bolig i Mo i Rana, står det to leiligheter klare i Thora Meyers gate, organisert som et mini borettslag.

Her er det sørget for ekstra takhøyde, satt inn Wall2Paint-plater som er mer solid enn gips og det er lagt Fermacell-huntonplater i gulvet som gjør at den vannbårne varmen blir bedre fordelt under eikeparketten fra topp-produsenten Kährs. Dette er også store boliger med 180/200 kvadratmeter totalareal.

Det betyr at dette ikke blir de billigste leilighetene, prislappen ligger rundt sju til åtte millioner kroner. Men da får du også en sentrumsnær høykvalitetsbolig med garasje og kjøkkenløsning fra Drømmekjøkken.

Bjørn R. Kristiansen i BK Byggmester
LOKAL KVALITET: For oss er kvalitet et ord vi tar på alvor og denne leiligheten er et godt bevis på hva vi mener, sier daglig leder Bjørn R. Kristiansen i BK Byggmester AS.

Nytt i Myraveien

Rundt St. Hans neste år kommer det i tillegg fire leiligheter i Myraveien, drøye 600 meter fra sentrum. Størrelsen er fra 90 til 120 kvadratmeter, alle har balkong og bygget har heis. Prisen er fra fem millioner kroner og opp. Den største leiligheten har også en 40 kvadratmeter stor takterrasse.

– I utgangspunktet har bygget en høy kvalitet, men her er det også muligheter for tilvalg når det gjelder, dører, gulv og interiør på kjøkken og bad, sier Kristiansen.

Bygget har Royal kledning og aluminiumsvinduer, alt med tanke på at vedlikeholdskostnadene skal holdes nede. Det er vannbåren varme i alle gulv og kjøkkenet kommet fra Drømmekjøkken med hvitevarer AEG og Siemens.

I tillegg til disse prosjektene jobber BK Byggmester med fire eneboliger i Orreveien

Bred portefølje

I tillegg til større boligprosjekter tar bedriften jobber som befaring, tegning, nybygg, rehabilitering, ombygging og restaurering.

– Vi er også godkjente som energirådgivere. Det betyr at vi kan bistå folk med å rigge boligen slik at den både kvalifiserer for tilskudd og en lavere boligrente i banken, sier Kristiansen.

Og at boligeierne på Mo bryr seg om husene sine har selskapet med ni ansatte virkelig fått erfart etter at påsken var over:

– Det har strømmet inn med oppdrag innen oppussing og rehabilitering, sier Kristiansen.


Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.