Dette trenger du til norgesferien

Snart legger tusenvis av helgelendinger ut på norgesferie. Her er Lokalbankens beste tips for en tipp topp tur i eget land.

Utenriksdepartementet fraråder fortsatt utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige, noe som betyr at mange nordmenn har planer om norgesferie i år. Lokalbanken får ofte spørsmål om det er noe spesielt man må tenke på før man legger ut på ferie i Norge.

– Sommerferien 2020 blir nok litt annerledes for mange, men reiseforsikringen kan være like viktig selv om du ferierer i hjemlandet, forteller Direktør for personmarked i Helgeland Sparebank, Dag Hugo Heimstad. Han trekker også fram ekstra kort og enklere betaling som vesentlig på pakkelista.

Direktør for Personmarked i Helgeland Sparebank, Dag-Hugo Heimstad.

1. God reiseforsikring gir ekstra sikkerhet

Med Lokalbanken og Frendes reiseforsikring får du en av Norges beste reiseforsikringer. Reiseforsikringen vår gjelder fra du reiser hjemmefra og helt til du er tilbake – uansett hvor du skal.  

  • Du får dekt avbestilling: Ved uforutsette hendelser som sykdom eller skade.
  • Du betaler ingen egenandel: Dette gjelder også for egenandel ved skade på leiebil i ferien.
  • Du får ubegrenset forsikringssum: Både for medisinsk behandling, hjemtransport ved sykdom eller ulykke, avbestilling og tapt bagasje.
  • Det kan lønne seg stort å sjekke hva reiseforsikringen din dekker. Den oppdateres nemlig jevnlig, forteller Dag Hugo, og legger til:
  • Dekning av egenandel ved skade på leiebil er et eksempel på noe som er forholdsvis nytt, og som kan komme veldig godt med når du skal på bilferie i leiebil.

2. Helgeland Kvikk – enkel betaling alltid for hånden

Lokalbankens andre anbefaling er å få seg Helgeland Kvikk før ferien. Helgeland Kvikk er et kontaktløst mikrokort. Kortet ser ut som en liten chip og leveres med silikonarmbånd or å ha det i.

– Helgeland Kvikk er enkelt å bruke – og det er vanntett. Det gjør det til den beste betalingsmetoden ved strandkanten, i bassenget eller på festival, forteller Dag Hugo, som selv har barn med Helgeland Kvikk.

Helgeland Kvikk betalingskort er tilgjengelig for både barn og voksne

For å kunne bruke Helgeland Kvikk trenger du kun et vanlig betalingskort i Helgeland Sparebank.

3. Helgeland Gull – MasterCard fra Lokalbanken

– Bruker du kredittkort til netthandel og på reise – og betaler regningen i tide – er det faktisk bare fordeler med et kredittkort, sier Heimstad.

Det finnes nemlig mange grunner til å ha et kredittkort for hånden – både i og utenfor feriesesongen. Helgeland Gull kan for eksempel komme til nytte før ferien, da du får reise- og avbestillingsforsikring når minst 50 % av reisens kostnader er betalt med ditt MasterCard.

– Det er vel ingen tvil om at det å miste kortet sitt mens man er på ferie kan være litt av en demper på planene. Vi anbefaler derfor å alltid ha to kort når du drar på tur. Da er det ikke helt krise om et forsvinner.

Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.