Utdeling Drivkraftprisen

Drivende dyktige på Drivkraftkonferansen

Hvordan skape drivkraft på Helgeland – også i koronaåret, og hvordan står det egentlig til? Det fikk et bredt sammensatt næringsliv på Helgeland litt mer klarhet i under Drivkraftkonferansen. Drivkraftprisen 2020 gikk til Trond Olsen i Bossmo & Ytteren for sitt bidrag i en mannsalder.

Helgeland Sparebank arrangerte Drivkraftkonferansen for femte gang, i år på Fru Haugans i Mosjøen. Antall gjester var begrenset, men konferansen ble også streamet. Spørsmålet som alltid stilles er: Hvordan skape drivkraft for vekst på Helgeland? I år var det naturlig å se nærmere på den økonomiske utviklingen både i verden, Norge og på Helgeland. Bjørn-Tore Brønlund la fram en undersøkelse som viser at bedriftene på Helgeland ser positivt på framtiden, de har kapasitet og de har til og med arbeidskraften som skal til.

Drivende dyktig næringsliv

– Vi visste at 2020 ikke kommer til å bli et toppår på Helgeland, så kom korona. Men som undersøkelsene våre viser, så er det verste over og potensialet er stort og optimismen er tilbake. Næringslivet på Helgeland er drivende dyktige, men må også ønske å ta det ut, sa direktør for bedriftsmarkedet Bjørn-Tore Brønlund.

POTENSIALE: Direktør for Bedriftsmarked, Bjørn-Tore Brønund, skryter av næringslivet, men oppfordrer dem også til å utnytte potensiale og mulighetene på Helgeland i større grad.

Han fikk støtte fra Innovasjon Norges Heidi Thommesen:

– Vi får for få prosjekter på bordet og har ledig kapasitet i alle bransjer.

Heidi Thommessens oppfordring til bedriftene var å møtes på en strategisamling for å samle seg om hva som er veien videre akkurat nå.

VEIEN VIDERE: Heidi Thommessen oppfordret næringslivet til å søke midler hos Innovasjon Norge.

Harald Magnus Andreassen inspirerte og trøstet næringslivsdeltagerne fra et bredt spekter av bransjer med at koronatidens største konsekvenser allerede er tatt, selv om det i visse bransjer fremdeles kommer til å være utfordrende, og pekte naturlig nok på reiseliv og transportselskaper. Men potensialet ikke minst innen det grønne, er stort.

– Kapitalen søker grønne prosjekter, sa Harald Magnus Andreassen.

KORONA: Harald Magnus beroliget næringslivet med at vi sannsynligvis er over kneika etter korona.

Økt satsing på samfersel

Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Ingelin Noresjø redegjorde for etterlengtede tiltak på Nordlandsbanen som skal øke kapasiteten drastisk for passasjerer og godstrafikk. Satsing på havner, veier og dessuten flyplass kommenterte hun også, og var tydelig på at det blir storflyplass i Mo i Rana.

SAMFERDSEL: Ingelin Noresjø konstanterer presenterer en rekke store prosjekt for samferdsel på Helgeland

–Det blir flyplass i Mo i Rana, det har Stortinget bestemt. Prosessen går videre og Regjeringen følger dette tett opp, selv om vi er fullt klar over at det fremdeles er ulike meninger om dette på Helgeland.

Ny Lokalbank på Helgeland

Pellegrino Ricardo inspirerte en hel sal med sitt kommunikasjonsforedrag som ikke minst handlet om å ha og vise tillit i bedrifter og i privatlivet, mens Øyvind Karlsen i Helgeland Sparebank fortalte om det store prosjektet som skal gjøre Lokalbanken om til SpareBank 1 Helgeland neste år.

FREMTIDENS LOKALBANK: – Vi har funnet en løsning som sikrer en lokal sparebank også i framtiden, der vi fremdeles skal ha korte beslutningslinjer og lokalt eierskap og være en lokal drivkraft, sier Direktør for Forretningsutvikling, Øyvind Karlsen,

– Vi har funnet en løsning som sikrer en lokal sparebank også i framtiden, der vi fremdeles skal ha korte beslutningslinjer og lokalt eierskap og være en lokal drivkraft. Vi beholder og utvikler kompetanse lokalt og kan løfte større prosjekter og gi framtidas beste digitale løsninger, sammen med våre strategiske samarbeidspartnere, sa Karlsen.

Drivkraftpris og Kompetansestipend

Mot slutten av konferansen ble det delt ut to priser, Drivkraftprisen og kompetansestipendet.

Drivkraftprisen er en av de aller gjeveste prisene som Lokalbanken deler ut og går til en drivkraft utenom det vanlige. Prisen er en oppmuntring til videre engasjement, og vinneren skal dedikere pengene – som er 100 000 kroner –  til et samfunnsnyttig formål. Årets vinner passer perfekt til beskrivelsen, fordi det er en person som har brukt hele sitt liv på å legge til rette for andre, spesielt barn og unge og breddeidretten.

Utdeling Drivkraftprisen
DRIVKRAFTPRISEN: Direktør for Personmarked, Dag Hugo Heimstad, deler ut Drivkraftprisen på 100.000 kr til Trond Olsen, for hans drivkraft for lokalsamfunnet og Bossmo & Ytteren idrettslag.

– Det er mange haller og mange arrangementer både sommer og vinterstid som aldri hadde sett dagens lys, om det ikke var for Trond Olsen. Hans bredde er stor, men han har et ekstra engasjement for parautøvere, og han har et ekstra engasjement for Bossmo & Ytteren idrettslag og Skillevollen, sa Direktør for privatmarkedet Dag-Hugo Heimstad.

Trond Olsen takket for prisen og skulle bruke tid på å bestemme hvem som skal få de 100 000, men antydet allerede at paratøvere og BUA var gode kandidater.

Helt til sist ble det nye kompetansestipendet delt ut. Et stipend Lokalbanken har etablert for å rette oppmerksomheten mot kompetanse og for å bedre rammebetingelsene for kompetanseutvikling. Det var mange og gode søknader i bunken til bedriftsavdelingen i Helgeland Sparebank, og prisen gikk til en viktig næring på Helgeland.

KOMPETANSESTIPENDET: Oliver Johannessen i Nargtind AS ble tildelt bankens første Kompetansestipend.

– Kanskje er dette en næring som kommer litt i skyggen av andre næringer på kysten av Helgeland, men med stolte tradisjoner, akkurat som selskapet. Årets vinner e en fiskebåt på Helgeland som driver med selvproduksjon av tørrfisk, og skal bruke pengene til å foredle, produsere og lagre tørrfisk, forklarte Rune Austvik i Helgeland Sparebank.

Vinneren av det første kompetansestipendet er Oliver Johannessen i Nargtind AS, og både Oliver og hans bestefar Rudolf Johannessen tok mot prisen.

Helgeland Sparebank blir SpareBank 1 Helgeland i 2021. Samme verdier – mer drivkraft.

Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.