Driv fysioterapi, trening og dans AS

DRIVkraft til et bedre liv

Trodde du trening må være svette, smerte og tunge vekter? Da er damene på DRIV klare til å bevise det motsatte.

– All bevegelse er god bevegelse, sier psykomotorisk fysioterapeut og sosiolog Cathrine Egeness.

Cathrine Egeness
KOM I GANG!: – All bevegelse er god bevegelse. Det viktigste er at du kommer i gang, du trenger ikke å legge lista så høyt, sier psykomotorisk fysioterapeut og sosiolog Cathrine Egeness.

Sammen med fysioterapeut og treningsinstruktør Stine Meyer og Eva Jeanette Brudevoll, som er utdannet som instruktør innen kroppsøving, idrett og dans, har de etablert DRIV fysioterapi, trening og dans AS i Sandnessjøen.

Lavterskeltilbud

Alle tre har lang fartstid fra ulike treningssentre, men de innså at det også var behov for noe som skilte seg ut. Noe som kunne trekke til seg kundegrupper som kanskje nølte med å ta steget inn i et “vanlig” studio.

– Et av målene var å skape et lavterskeltilbud, sier Stine.

Og det har de klart. 70 prosent av de som kommer innom, er helt nye ansikter.

– Etter over 17 år i treningsbransjen kjenner jeg jo omtrent hele byen. Derfor var det både gledelig og overraskende å se så mange, nye mennesker, forteller Eva Jeanette.

Og kundene er folk i alle aldre. Fra ungdom til personer i 70-årene.

Stine Meyer
NYE ANSIKTER: – Vårt mål var å skape et lavterskeltilbud og da var det utrolig gøy å se at 70 prosent av de som kom var helt nye ansikter, sier Stine Meyer.

Et fristed i hverdagen

– Vi har helt bevisst lagt vekt på at vi ikke skulle fylle opp lokalene med store, tunge vekter eller kompliserte apparater, sier Cathrine.

For damene bak DRIV er det helt avgjørende at de får anledning til å gi hver enkelt kunde god tid.

– Vi er opptatte av å se hver enkelt medlem på senteret, og gir gjerne tips og hjelp når vi er i salen. Det skal ikke være stress å trene – DRIV skal være et fristed i hverdagen din, en plass du gleder deg til å besøke, understreker Stine.

Det betyr også du som medlem ikke må låse deg til en “dyr” avtale. Her kan du betale for ett og ett besøk eller du kan ta en måned eller to i slengen. Det er helt opp til deg hvordan du vil legge opp løpet.

– Jeg tror at en slik frihet også gjør det enklere å komme i gang, mener Eva Jeanette.

Fysioterapi-biten danner et viktig grunnlag for en faglig kvalitetsstyring av treningen, men er også et separat tilbud til de som trenger hjelp til opptrening.

Et trinn av gangen

Det skal være gøy å gå på DRIV og her kommer blant annet dansen inn. Gruppetimer med salsa og samba har vist seg å være veldig populære tilbud. Igjen, her handler det om å ta små skritt av gangen.

– Vi skal ha det gøy sammen og så er det mange som blir overrasket over at dette faktisk er med på å øke både kondisjon og bevegelighet, sier Eva Jeanette.

Da skader det heller ikke at du fra salen i andre etasje har en magisk utsikt til verdens vakreste kyst hvor Herøy og Dønna troner majestetisk i horisonten.

Eva Jeanette Brudevoll.
SKAL VÆRE GØY: Gruppetimer med dans har blitt et populært innslag hos DRIV: – Vi skal ha det gøy sammen og så er det mange som blir overrasket over at dette faktisk er med på å øke både kondisjon og bevegelighet, sier Eva Jeanette Brudevoll.

DRIV har også blitt en fast innslag i hverdagen for mange eldre personer som ikke har så stor omgangskrets.

– Det er flere som har sagt at de legger inn en time eller to hos oss, som om det var å gå på jobb. Så kan de ta en kafétur etterpå. Dette handler også om struktur og motivasjon, sier Cathrine.

Digital nødløsning

DRIV ble startet i 2018 og det har vært en bratt læringskurve. Også de ble rammet av korona-krisen, da Norge ble stengt 12. mars. Men det stoppet ikke de kreative damene. De kom fort opp med digitale løsninger, hvor de strømmet timer og instruksjon på nettet. Noe som ble svært godt mottatt av kundene.

– Her må vi understreke at vi også fikk utrolig god hjelp av Geir Arne Sørnes fra Lydhuset, som bisto oss med å sette opp de tekniske løsningene, sier Eva Jeanette.

Det var også under korona-krisen at de innså hvor mye de betød for kundene. For da de endelig kunne åpne opp igjen, sto folk nesten i kø for å komme innom.

– Det var veldig rørende og for mange av våre kunder har DRIV blitt et slags hjem nummer to. Det varmer virkelig, sier Stine.

Møte kundene slik banken møtte oss

Det å være gründere kan være tøft, men de tre har også lagt stor vekt på at de ikke skal vokse for fort. Det skal være fullt mulig å ha et liv utenfor bedriften.

– Raushet og gjensidig tillit er stikkordene her, sier de tre.

Så har det også vært viktig å skaffe seg en bankforbindelse som kunne bistå både i med- og motgang. De var klare på hva som var viktig for dem: Å bli sett for den bedriften og de personene de er og ha nærhet til rådgiverne som kan ta raske beslutninger og gi gode råd.

DRIVKRAFT NÅ OG MED NY LOKALBANK: – Vårt kjennetegn i alle år har vært å kjenne folk og bedrifter og kunne gi gode råd lokalt uten å bli hindret av folk lenger opp med annen geografi som ikke kjenner Helgeland. Fra neste år blir vi SpareBank 1 Helgeland, men skal fortsette å jobbe med ildsjeler som brenner for skape vekst og aktivitet, sier banksjef for bedrift i Sandnessjøen, Roger Hansen. Her sammen med f.v. Cathrine Egeness, Stine Meyer og Eva Jeanette Brudevoll.

– Vi vil gjerne at kundene på DRIV skal føle seg sett og på samme måte ønsker vi å bli sett når vi kommer til banken. Det å kunne snakke med noen, ansikt til ansikt, er viktig for oss.

Sjef for bedriftsmarkedet i Sandnessjøen, Roger Hansen i Helgeland Sparebank, er helt enig:

– En av våre styrker er at vi kjenner folk. Vi kjenner regionen. Da blir det også lettere for oss å satse på lokale bedrifter, enten det er snakk om etablerte selskaper eller folk som ønsker å skape noe nytt på Helgeland. Vi har en struktur som gjør at vi har godt handlingsrom og kan tilpasse godt til hver enkelt bedrift, sier Hansen, og legger til:

– Det er for å beholde verdien i det lokale eierskapet og tilstedeværelsen vi er så glade for at vi fra neste år får en ny lokalbank gjennom SpareBank 1 Helgeland. Vi beholder verdiene, og får rigget oss slik at vi kan fortsette å være en drivkraft for vekst på Helgeland også i framtida.


Helgeland Sparebank blir SpareBank 1 Helgeland i 2021. Samme verdier – mer drivkraft.


Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.