Maren Remmen, Helgeland Sparebank

Fra liten sparebøsse til de største kundene

Maren Remmen synes veien var overraskende kort fra liten sparebøsse med Helgeland Sparebank-logo, til rådgiver for de største bedriftskundene i Vefsn, Grane og Hattfjelldal.

– Etter å ha jobbet i mange år med «tallknusing» er det godt å tre inn i en mer utadvendt stilling. Det har vært noen spennende uker hvor jeg har fått bli kjent med alle de offensive bedriftene i regionen. Det er en god kombinasjon mellom regnskap, økonomi og relasjonsbygging, sier Maren Remmen, og legger til:

– Jeg er overbevist om at vi står foran en rivende utvikling på Helgeland i årene som kommer, sier Maren. Hun tiltrådte sin nye stilling i banken i mai 2020.

Drivkraft for næringslivet

Hennes viktigste mål er å være en nytenkende og løsningsorientert rådgiver som gir drivkraft til bedriftskunder i Lokalbanken.

– Jobben innebærer blant annet å ta vare kundene og sørge for at de har de produktene som er rett for dem. Jeg får de største bedriftskundene i banken i Vefsn, Grane og Hattfjelldal i min portefølje, sier Remmen.

Maren Remmen, Helgeland Sparebank
UTADVENDT: – Etter å ha jobbet i mange år med «tallknusing» er det godt å tre inn i en mer utadvendt stilling. Det har vært noen spennende uker hvor jeg har fått bli kjent med alle de offensive bedriftene i regionen, sier Maren Remmen, som nå har ansvaret for de største kundene i Vefsn, Grane og Hattfjelldal.

Maren kommer fra jobben som regnskapssjef i Nova Sea på Lovund, og har selv brukt mange av løsningene hun nå skal tilby kundene. 

– Jeg tror det er en stor fordel at jeg har førstehåndserfaring med produktene og løsningene våre. Det gjør det enklere å forstå hva kundene trenger, sier Maren, og fortsetter:

– Helgeland Sparebank er en kompetansearbeidsplass med dyktige folk innen flere fagfelt. Så om jeg ikke har svaret, finnes det alltid noen som har det.  

Vender hjem til Mosjøen

De fire årene i havgapet har vært spennende, men nå kjenner hun at det er godt å vende hjem.

– Jeg føler at jeg endelig har landet – det er her jeg skal være. Jeg har møtt ansatte i banken som nylig har pensjonert seg etter flere tiår i banken, og jeg håper jeg får like lang fartstid her, sier Maren.

– Det blir dessuten vanskelig å få noen til å hjelpe meg å flytte – igjen, ler hun.

Maren Remmen Helgeland Sparebank
HEKTISK: – De første ukene i ny jobb har vært hektiske. Mye av tiden har gått til å møte næringslivet i Vefsn, Grane og Hattfjelldal, og gjøre meg kjent med deres behov og ønsker for fremtiden, forteller Maren.

I mai 2019 overtok hun et hus i Mosjøen sentrum, og mye av tiden har gått til oppussing. Når Maren ikke er på jobb eller pusser opp, går tiden til musikk. Blant annet spiller hun klarinett i Hornmusikken Fram.

Maren har også en master i økonomi fra Tromsø og har også jobbet fire år i økonomi-avdelingen til Elkem.

Mer samarbeid

– De første ukene i ny jobb har vært hektiske. Mye av tiden har gått til å møte næringslivet i Vefsn, Grane og Hattfjelldal, og gjøre meg kjent med deres behov og ønsker for fremtiden, forteller Maren.

Etter hvert ønsker hun å gjøre Lokalbanken enda mer synlig i det lokale næringslivet på Helgeland.

– Helgeland Sparebank skal være en drivkraft for vekst og samarbeid på Helgeland, og det ligger en forpliktelse i visjonen. Fremover skal vi ta en mer aktiv rolle innen næringslivet, for eksempel ved å invitere til korte seminarer og andre samlinger hvor næringslivet kan nettverke og stifte nye bekjentskap.  


Helgeland Sparebank blir Sparebank 1 Helgeland i 2021. Trykk her for å lese mer om bank-samarbeidet på Helgeland.
Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.