Somemrvikarer i Helgeland Sparebank

Gleder seg til å fronte Lokalbanken

85 høyt kvalifiserte søkere sto på listen da Helgeland Sparebank lyste ut årets sommerjobber. Her er de sju som skal fronte Lokalbanken de neste par månedene.

– Sommervikarer utgjør en svært  viktig del av banken. De stepper inn når ferien skal avvikles og det er også en flott måte for potensielle kandidater til å se om dette er den rette jobbe for dem, sier direktør for personmarked, Dag-Hugo Heimstad.

Sommervikarer i Helgeland Sparebank
BRENNER FOR HELGELAND: Her er årets sommervikarer i Lokalbanken, og de gleder seg til å være med på å skape ytterligere vekst på Helgeland. Fra venstre Andreas Kasperen, Trond Kvitfjell, Anders Tempelhaug, Daniel Villmones, Ine Cecilie Bjørnådal, Marie Jøraholmen og Martin Jæger Hansen.

I år var første gang at Helgeland Sparebank gikk aktivt ut for å finne unge mennesker under utdanning som brenner for bankjobbing og som vil være med på å skape en enda mer attraktiv region.

Og responsen var overveldende:

– Det var rett og slett rørende så se hvor mange og topp kvalifiserte personer som ønsker å jobbe hos oss, sier Heimstad.

De sju utvalgte skal jobbe ved Lokalbankens avdelinger på Mo, i Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund. Og før de kan sjekke inn på første arbeidsdag, får de en grundig innføring i hva som kreves.

– Det handler om service i alle ledd, sier kursansvarlig og leder for kundesenteret, Ragnhild Forshaug.

Ragnhild Forshaug i Helgeland Sparebank
ERFAREN VEILEDER: Leder for kundesenteret, Ragnhild Forshaug, har sørget for å gi sommervikarene en grundig innføring i hva det betyr å jobbe i Helgeland Sparebank.

Hun har over 40 års erfaring fra banken og sørger for videreformidle unik kunnskap og kompetanse

– Vi prøver hele tiden å avdekke de spesifikke behovene til hver kunde. Hvordan kan vi som banke sørge for at de som tar kontakt får et tilbud som er skreddersydd for nettopp dem.

I dag er ikke kundene like ofte innom selve  banken. Mye av bistanden skjer via telefon og det går ut på å guide kundene slik at de også får et optimalt utbytte av alle de mulighetene som er bygget inn i nettbank-tjenestene.

Men hver er så de sju heldige som kan gå inn i en sommer med spennende og utfordrende oppgaver i Lokalbanken. Vi har tok en prat med dem:

Martin Jæger Hansen
Martin Jæger Hansen (22), Mo i Rana.

Martin Jæger Hansen (22), Mo i Rana

Martin studerer økonomi og administrasjon, med spesialisering innenfor strategi, organisasjon og ledelse, ved NTNU Handelshøyskolen i Trondheim. I vår fullførte han fjerdeåret.

– Hvorfor søkte du på sommerjobb hos HSB?

– Dette er en svært attraktiv arbeidsgiver, som kan tilby meg opplæring innen fagfeltet jeg ønsker å jobbe med etter endt studie. Jeg ønsket meg en jobb som kan gi meg smaken på arbeidslivet, gi innsikt i bransjens mange varierte arbeidsoppgaver og mest av alt muligheten til å utvikle meg videre.

– Da jeg leste den spennende stillingsbeskrivelsen, visste jeg at dette var en sommerjobb som ville passe meg godt! I sommer skal jeg jobbe ved Helgeland Sparebank sine lokaler i Mo i Rana. Her skal jeg jobbe som bankvert, hvor arbeidsoppgavene primært er å hjelpe kunder som kommer innom banken.

På lang sikt er planen til Martin å flytte hjem til Helgeland og Mo i Rana.

– Jeg har venner og familie der. I tillegg oppleves det at det er et stort ønske om at vi som har studert andre steder i Norge skal komme hjem, og at bedriftene på Helgeland er villige til å satse på nyutdannede mennesker.

– Hva forbinder du med Helgeland?

– En region i vekst, mennesker med et brennende engasjement for nærmiljøet og ikke minst en fantastisk flott natur. 

Hva gjør du på fritiden?

– Jeg spiller fotball for skolelaget til NTNU Handelshøyskolen, engasjerer meg i ulike sosiale og faglige utvalg ved skolen og sosialiserer meg svært ofte med venner.

Daniel Villmones
Daniel Villmones (25), Mosjøen

Daniel Villmones (25), Mosjøen

 Daniel tar en mastergrad i økonomi og ledelse i Bodø, med spesialisering innen finans. Har nettopp fullført det første året av den toårige masteren.

– Hvorfor søkte du på sommerjobb hos HSB?

– For å få erfaring innen relevant sektor for fremtiden. HSB tror jeg kan være med på å “krydre” CV’n min slik at det blir lettere for meg da jeg skal begynne jobbsøk til høsten. I sommer skal jeg jobbe med kundeservice. Arbeidsoppgavene mine blir å variere til en viss grad etter hva det er behov for. Blir for det meste å hjelpe til med oppgaver tilkoblet dagligbank; da oppretting av avtalegiro, bokføring av giro eller arkivering. Blir sikkert å bistå på telefonen etterhvert også.

I utgangspunktet var Daniel veldig imot tanken om å flytte hjem da han først begynte å studere i 2013.

– Men nå virker det stadig mer og mer fristende da vennene mine allerede har begynt å flytte hjemover. Jeg var på en måte alltid klar over at jeg før eller siden kom til å flytte hjemover litt ut i livet, men nå tror kanskje det er en sjanse for at det blir tidligere enn forventet.

Hva forbinder du med Helgeland?

Helgeland er for meg, Hjem. Helgeland er alltid stedet jeg har sett for meg jeg blir å stifte en familie, da jeg personlig synes at et bedre sted skal du lete lenge etter.

Hva gjør du på fritiden?

Når det kommer til fritidsinteresser vil få unna de vanlige; som å være med venner, spille fotball og tur i fjell og mark. Når det kommer til andre ting å nevne, så er det frivillige verv. Jeg har gjennom studietiden min påtatt meg flere verv innen diverse studentorganisasjoner.

–  Jeg er for tiden leder for Næringslivsutvalget ved Handelshøgskolens Studentforening på Nord Universitet i Bodø. Et verv som i utgangspunktet skal være ganske tidkrevende har blitt litt forhindret av Coronaviruset.

– Det er vanskelig å arrangere bedrifts-presentasjoner/-besøk når det ikke er lov å holde slike arrangementer. Men satser på at høsten åpner opp for vi kan igjen gi studentene ved HHN et tilbud om å møte sine fremtidige arbeidsgivere.

Trond Kvitfjell
Trond Kvitfjell (24), Mosjøen

Trond Kvitfjell (24), Mosjøen

Trond har nettopp fullført en bachelor i entreprenørskap og økonomi.

Hvorfor søkte du på sommerjobb hos HSB?

– Dette virket som en spennende mulighet for meg som nyutdannet økonom. Jeg har jobbet her i to uker nå, og jeg er veldig fornøyd så langt med jobben. I sommer skal jeg jobbe som bankvert, det innebærer at jeg skal sørge for kundemottak, avtale timer og at de som kommer innom banken skal føle seg velkommen.

Trond ser for seg at han skal tilbake til Helgeland, men det avhenger av at han finner seg jobb.

– Dukker den rette jobben, eller dama, opp, så slår jeg meg nok til ro her.

Hva forbinder du med Helgeland?

– Lyse sommer netter og gangsperre i beina!

Hva gjør du på fritiden?

– Jeg liker å trene, lage mat, gå i fjellet, og så spiller jeg litt gitar.

Marie Jøraholmen
Marie Jøraholmen (21), Brønnøy

Marie Jøraholmen (21), Brønnøy

Marie studerer Ingeniørvitenskap og IKT på NTNU. Det er en fem år lang sivilingeniørutdanning og hun er akkurat ferdig med det første året.  Hun skal også ta noen økonomifag etter hvert.

Hvorfor søkte du på sommerjobb hos HSB?

– Jeg har allerede jobbet to somrer på kontoret i Brønnøysund og ville veldig gjerne jobbe i HSB i år også. Jeg stortrives sammen med kollegaene mine og det er et veldig bra arbeidsmiljø. I tillegg får jeg utfordret meg selv og arbeidsdagen er variert.

– I år skal jeg være bankvert.. Det vil si at jeg tar imot kunder og hjelper de med eventuelle spørsmål de har om banktjenester og lignende. Setter også opp timeavtaler og geleider kundene videre til rådgivere. Er rett og slett ett av bankens ansikt utad i sommer.

Marie hadde alltid tenkt at hun ville ut i verden og utforske den. Men nå er ikke fullt så sikker:

 – Jo eldre jeg blir, jo mer frister det å flytte hjem til fine Brønnøysund.

Hva forbinder du med Helgeland?

«Heime», nydelig natur og Roots-festivalen.

Hva gjør du på fritiden?

– Jeg er ei aktiv jente som er glad i fart og spenning! Spesielt glad i fjellturer både på ski og til fots, og ikke minst på stisykkel! Henger også mye med venner og lite slår komboen av fysisk aktivitet og gode venner.

Ine Cecilie Bjørnådal
Ine Cecilie Bjørnådal, Mo i Rana

Ine Cecilie Bjørnådal, Mo i Rana

Ine  Cecilie har akkurat fullført en bachelorgrad i økonomi og administrasjon ved NTNU Handelshøyskolen. Begynner på fjerde året til høsten.

Hvorfor søkte du sommerjobb hos HSB?

Helgeland Sparebank har alltid virket som en attraktiv arbeidsplass. Jeg ønsker meg en karriere innen bank fordi jeg synes data og tall er spennende, jeg interesserer meg for det som skjer i næringslivet og jeg ønsker å jobbe med mennesker.

–  Som stolt helgelending deler jeg HSB sin visjon om og ønske om å være en drivkraft for vekst i regionen. Planene fremover mot Sparebank 1 Helgeland er en reise jeg synes høres utrolig spennende ut. For fremtiden kunne jeg også tenkt meg å jobbe i Helgeland Sparebank, dermed var en sommerjobb i HSB en veldig god start for meg. I sommer skal jeg jobbe ved kundemottaket på Mo.

Ine Cecilie har klare planer om å flytte hjem:

– Det skjer mye spennende på Helgeland, og det virker absolutt som det er en region i vekst.

Hva forbinder du med Helgeland?

– Flott natur og en region i vekst.

Hva gjør du på fritiden?

– Jeg er glad i å trene, gå fjellturer og generelt være i aktivitet.

Andreas Kaspersen
Andreas Kaspersen (21), Sandnessjøen

Andreas Kaspersen (21), Sandnessjøen

Andreas studerer  økonomi ved Handelshøyskolen BI i Trondheim. Akkurat ferdig med første året.

Hvorfor søkte du på sommerjobb hos HSB?

– Det hørtes spennende ut å få muligheten til å prøve seg innenfor denne delen av næringslivet. I sommer skal jeg jobbe som bankvert. Det vil si å ta imot kundene som kommer til banken, lytte til de for å forstå problemstillingen deres. Deretter hjelpe de med å løse problemet, eventuelt henvise de i riktig retning.

Andreas skal hjem og da helst om ikke alt for mange år:

–  En by som Sandnessjøen er en perfekt blend av nærhet til all slags natur, et flott sentrum som har det meste, utrolig bra næringsliv, og flotte folk!

Hva forbinder du med Helgeland?

– Mye mer frihet enn bylivet. Man kan la bilen stå ulåst om natten, treffe på kjentfolk og venner overalt, klippe plenen når man selv ønsker, og alt man trenger er fem minutter unna til enhver tid.

Hva gjør du på fritiden?

– Musikk er den største uvanen jeg har, spiller jeg ikke selv, spilles det fra Spotify.  Den beste vanen jeg har er å følge laget mitt Everton mot toppen av europeisk fotball.

Anders Tempelhaug
Andreas Kaspersen (21), Sandnessjøen

Anders Tempelhaug (26), Mosjøen

Anders er akkurat ferdig med master i økonomi og ledelse ved Nord universitet i Bodø, med profilering innen internasjonal handel og markedsføring. Han har også tatt bachelor i økonomi og administrasjon i Tromsø.

Hvorfor søkte du på sommerjobb hos HSB?

– Jeg ønsket meg en relevant jobb i forbindelse med studiet. Var også nysgjerrig på hvordan det var å jobbe i bank. Har jobbet her som sommervikar tre år på rad.

– Første året jeg fikk sommerjobb her var det jeg som tok kontakt med banken om de trengte sommervikar, siden de ikke hadde utlyst noe. Hadde en bekjent som har jobbet som sommervikar før meg og som ikke skulle jobbe der fra den sommeren av, så da tok jeg kontakt. I år skal jeg jobbe med kundeservice.

Hvor veien går videre er litt uklart. Anders hadde i utgangspunktet planer om å jobbe og bo i Bodø eller Trondheim. Korona-krisen gjorde jobbmarkedet for nyutdannede betydelig vanskeligere:

–  Jeg har foreløpig ikke en jobb klar etter sommeren, men jeg søker nå aktivt etter jobb. Er åpen for å bo på Helgeland også, selv om det ikke er på førsteplass for øyeblikket. Ser for meg å kanskje komme tilbake hit etter noen år.

Hva forbinder du med Helgeland?

– Helgeland er min hjemplass. Forbinder også Helgeland med flott natur.

Hva gjør du på fritiden?

– Er glad i både styrketrening og klatring (som har blitt lite av siden korona har stengt alt i 3 måneder). Liker å slappe av med venner, se på tv-serier, filmer eller fotball. Kan også ta meg en fjelltur i ny og ne, men skal ikke skryte av at det skjer så alt for ofte. Har vært lite fritid i det siste ettersom jeg var på slutten av studiet og har jobbet hardt for å oppnå gode resultater.

Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.