David Aakervik, Helgeland Sparebank

– Godt å være hjemme igjen

Etter flere år i den sveitsiske finansbransjen, har hattfjelldalingen David Aakervik vendt hjem til Mosjøen og Helgeland. Nå er han klar for spennende oppgaver i Lokalbanken.

– Ja, det var en stor overgang, men det føles veldig godt å komme hjem.

Aakervik er nytilsatt finanssjef med arbeidssted i Mosjøen. Nå blir han en sentral brikke når Helgeland Sparebank blir Sparebank 1 Helgeland i 2021.

HØSTET GODE ERFARINGER

– Vi skal jobbe for å fortsatt bidra til vekst i regionen, med de samme rådgiverne og det samme brennende engasjementet, sier Aakervik.

Han er utdannet i England og var også innom Lokalbanken fra 2013 til 2015. Men så var det dette med kjærligheten. Som han møtte i bryllupet til en venn. Og hun kom fra Sveits. 

Dermed bar det til et av verdens mest berømte finansmiljø og store banker og forsikringsselskaper.

– Ekstremt lærerikt. Det var en meget bratt læringskurve med tanke på både språk og kultur. Det er ikke tvil om at det er en mer formell omgangstone i Sveits enn her i Norge.

BYGGER HYTTE

Men etter flere år utenlands ble hjemlengselen for stor. Familien har også to små barn og de fant ut at Mosjøen ville være en perfekt base med tanke på skole og oppvekst. Nå er de også i full gang med å bygge hytte i Åkervik i Hattfjelldal.

– Vi trives veldig godt ute i naturen, men det er klart at vinteren blir en tøff overgang i forhold til klimaet i Sveis, innrømmer Aakervik.

Han ser frem til å være med i den spennende prosessen som er satt i gang. Som finanssjef får han mye ansvar for å koordinerer den finansielle overgangen.

David Aakervik, Helgeland Sparebank
STERK, LØNNSOM OG SOLID: – Skal Helgeland få beholde Lokalbanken, er den nødt til å være sterk, lønnsom og solid, understreker David Aakervik.

– Samtidig er det store, strukturelle endringer som bankene må forholde seg til og som er en av grunnene til at ledelsen har jobbet med en fremtidsrettet løsning ved å gå inn i Sparebank 1 alliansen. Det kommer stadig nye regler og forskrifter som skal implementeres, og da trengs det kompetanse og samarbeid.

KNALLHARD KONKURRANSE

Dagens bankmarked er preget av knallhard konkurranse og da er det å se muligheter og skape konkurransedyktige betingelser for kundene helt avgjørende. Det samme er en fortløpende risikoanalyse.

– Skal Helgeland få beholde Lokalbanken, er den nødt til å være sterk, lønnsom og solid, understreker Aakervik

Nå kraftsamles landsdelens spisskompetanse med kontorer i Brønnøysund, Sandnessjøen, Mosjøen og Mo i Rana.

– For å si det sånn, vi skal stå for de samme verdiene som vi er kjent for, men vi skal også skaffe oss enda mer drivkraft. Vi skal kunne konkurrere med de nasjonale bankene, men fortsatt gi tilbake til lokalsamfunnet, sier Aakervik.

En større og mer slagkraftig bank sørger også for at det skapes spennende kompetansearbeidsplasser. Det er noe Aakervik virkelig har sansen for:

– Det å kunne flytte hjem og se at regionen er preget av utvikling og optimisme synes jeg er svært gledelig.


Helgeland Sparebank blir SpareBank 1 Helgeland i 2021. Samme verdier – mer drivkraft.

Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.