Klar for sommer på Helgelandskysten?

Drømmer du om sommerferie, båtturer sjøluft og late dager langs helgelandskysten? Her er noen tips til en trygg sommer i fjæra.

– Det er kanskje ikke rart at feriesultne nordmenn trekker ut til kysten når ferien nærmer seg og graderstokken viser over 20 varme. Det er tross alt lite her i livet som slår en frisk båttur i steiksola, ler Bjørn Jarle Bech, forsikringssjef i Helgeland Sparebank.

Sommerværet har latt vente på seg, men ser det ut til at helgelendingene endelig kan nyte litt velfortjent sol og varme. Og godt er det – mange har nemlig tenkt til å ta ferien i eget land og region i år.

Tidenes båtsommer

– Nå som vi går mot tidenes båtsommer på Helgeland ser vi en markant økning i kunder som ønsker å kjøpe båt – både nye og brukte båter, forteller Direktør for personmarked i Helgeland Sparebank, Dag Hugo Heimstad. Utsiktene mot norgesferien har ført til en eksplosjon i salg av båt, men også utleie.

For de som allerede har båt, gjelder det å vedlikeholde og forberede båten for sjøsetting i sommer:

  • Sjekk skroget
  • Sjekk motoren
  • Sjekk brennstofftank
  • Sjekk vannutskiller
  • Sjekk styring
  • Sjekk reservedelsbeholdningen
  • Sjekk batteriene
  • Kontroller nivå på bly-/syrebatteriene
  • Gjør-det-selv-reparasjoner

Les mer om vedlikehold av båt på Frende Forsikring sine nettsider.

Ikke alle er klare over at reiseforsikringen gjelder fra du går ut døra hjemme. Så om du er i fjæra på helgelandskysten eller på byferie: Reiseforsikringen gjelder uansett. Foto: Jan Inge Larsen.

Reiseforsikringen gjelder også i fjæra

Kansellerte utenlandsturer preger sommeren 2020. Mange opplever også redusert inntekt og permittering. Så trenger du reiseforsikring da, egentlig? Ja!

– Ikke alle er klare over at reiseforsikringen gjelder fra du går ut døra hjemme. Så om du er i fjæra på helgelandskysten eller på byferie: Reiseforsikringen gjelder uansett, sier Bjørn Jarle.

Så hvis noe skjer med tingene dine er reiseforsikringen ofte redningen. For eksempel hvis bagasjen din forsvinner eller blir forsinket.

Nesten tre av ti sier at de blir hjemme i sommer, i følge en undersøkelse gjort av vår samarbeidspartner Frende og Norstat. Deretter følger velkjente ferieformer som å reise på hytta eller bilferie. Seks prosent sier også at de dropper hele ferien.

– Restriksjonene rundt utreise grunnet koronaviruset har gjort at vi må tenke annerledes i år. Mange velger å reise i Norge, men overraskende mange ønsker å feriere hjemme eller på hytta, sier Bjørn Jarle.

God sommer fra Lokalbanken!

Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.