Rune Austvik og bjørn-tore Brønlund

Kompetansestipend til ansatte i bedrifter

Helgeland Sparebank lanserer et kompetansestipend for å være en drivkraft for kompetanseutvikling på Helgeland.

– Dette er et stipend til et næringsliv som ser verdien av å styrke sine ansatte, forklarer direktør for Bedriftsmarkedet i Lokalbaken, Bjørn-Tore Brønlund. Søknadsfrist er 20. august.

Å videreutvikle næringslivet i regionen er en av de viktigste nøklene for å få vekst og utvikling. Bedriftene selv, men også medarbeiderne skal stimuleres til å være en drivkraft for vekst. Helgeland Sparebank ønsker å få søknader fra bedrifter og deres ansatte som er lærevillig og på søken etter ny kompetanse.

– Målsettingen er å trigge lærevillige ansatte til å være en pådriver for vekst og utvikling i sin bedrift og i sin region, sier Rune Austvik som er fagleder konsernkunder i Helgeland Sparebank.

Helgeland Sparebank har som visjon å være en drivkraft for vekst. Dette jobber ikke minst bedriftsavdelingen med hver eneste dag gjennom å se potensialet i alle bedrifter og alle gründere som ønsker å skape noe for seg selv, sine ansatte og for samfunnet. Det jobber 18 rådgivere på fire kontorer i bedriftsavdelingen, som ser mulighetene som finnes. Lokalbanken har høy kunnskap om lokalsamfunnene og stoler på at bedriftene.

– Vi bidrar med kapital til bedriftene, men mest av alt er vi rådgivere og gode samarbeidspartnere for våre kunder, forteller Bjørn-Tore Brønlund.

Nå er han ute etter å gi et av de gode rådene også en ekstra motivasjon gjennom å lansere kompetansestipendet. 

– Å styrke bedriftenes kompetanse er det viktigste for å få til vekst og utvikling og vi ønsker å være fleksible i ordningen, selv om det er tydelige kriterier, sier Rune Austvik som kommer til å følge denne ordningen tett opp mot næringslivet. 

Det er ikke viktig om det er den ansatte som tar initiativ eller bedriften. Om det er en eller to ansatte eller det er et konkret prosjekt. For å få stipend må det ligge et utviklingspotensialet over tid som kommer ansatte, bedriften og indirekte også regionen til gode.

– Vår visjon om å være en drivkraft for vekst for næringslivet på Helgeland og dette styrker vi gjennom å satse eksplisitt gjennom dette kompetansestipendet, avslutter Brønlund.

Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.