MBA

Kunnskap er nøkkelen til suksess

Smarte løsninger, lang erfaring, tung kompetanse og et hardt fokus på lokal rekruttering har ført til at MBA Entreprenør i dag er en av Helgelands største og mest lønnsomme entreprenører.

– Det finnes ikke noe mer givende enn å gi unge mennesker en sjanse til å finne en meningsfylt jobb, sier Marte Solli, lærlingeansvarlig hos MBA Entreprenør.

FOREGANGSKVINNE

Og hun vet hva hun snakker om. Hun kom selv inn som lærling og har fagbrev innen betong og svennebrev som tømrer. I 2013 ble hun første kvinne som noen gang har vunnet tittelen som nordnorsk mester i byggfag.

KVINNENE KOMMER: – Vi ser at stadig flere jenter velger yrkesfag og nå begynner det også å bli flere som søker seg til bygg og anlegg, sier lærlingeansvarlig Marte Solli.

Senere har flere MBA-lærlinger vunnet tilsvarende priser. For bedriften er svært attraktiv blant byggfag-elevene, hvilket betyr at de også kan velge de beste og mest motiverte.

– Det er ikke tvil om at dette er en fysisk utfordrende jobb, så du må trives selv om det både regner og hagler, sier daglig leder i MBA Entreprenør, Trond Harry Hansen.

TUNG LÆRLINGE-SATSING

Bedriften satser tungt på lærlinger; de 10 siste årene har 75 kandidater vært gjennom opplæringsløpet. I tillegg til dette legger de til rette for at ansatte kan fylle på med ytterligere utdanning i form av teknisk fagskole og ingeniør-studier.

MBA
FOREGANGSBEDRIFT: MBA Entreprenør har vært en foregangsbedrift på Helgeland når det gjelder å satse på kunnskap og kompetanse. – Vi trenger den rette blandingen av håndverkere og ingeniører. På lik linje med at det er gull verdt å ha en fin blanding av veteraner og nyutdannede, sier daglig leder Trond Harry Hansen.

– Vi trenger den rette blandingen av håndverkere og ingeniører. På lik linje med at det er gull verdt å ha en fin blanding av veteraner og nyutdannede, understreker Hansen.

For det er ute på jobb, under kyndig veiledning av garvede baser og kolleger, at lærlinger og nyansatte får tilgang til praktisk kunnskap som er ervervet gjennom mange år.

MBA
SPENNENDE YRKE: – Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med noe fysisk og sånn sett er tømrer-faget midt i blinken, sier lærling Odd-Anders Sætermo Nordheim.

IKONISKE PROSJEKTER

I dag har MBA Entreprenør 83 ansatte og kan se tilbake på 26 suksessrike år. De håndterer et bredt spekter av oppdrag innen bygg, anlegg og totalentrepriser. Historien om selskapet er en del av historien om utviklingen på Helgeland.

Det var MBA som sto for byggingen av den ikoniske Rabot-hytta. På dette prosjektet var det også to tømrere som sikret seg svennebrevet. De har bygget kystradarstasjon på en fjelltopp på Træna og er firmaet bak Nordland Teater-bygget på Mo.

I tillegg har de vært involvert i alt fra kraftverksdammer til renovering av en rekke bygg.

MBA
IKONISK HYTTE: Rabot-hytta har blitt en internasjonalt kjent landemerke og et bygg MBA Entreprenør er stolte over å ha satt opp.

MBA Entreprenør har et tett samarbeid med Nordnorske Entreprenørers Service-Organisasjon (NESO). Dette er den største organisasjonen for byggebransjen i Nord-Norge og den største, frittstående næringslivsorganisasjonen i landsdelen. MBA Entreprenør jobber også tett opp mot Polarsirkelen videregående skole.

VARIERT HVERDAG: Som tømrer er du sikret en variert hverdag med små og store prosjekter. Her er det lærling Odd-Anders Sætermo Nordheim som er i full gang med brekkjernet.

– MÅ SATSE, NÅ!

Til tross for at korona-viruset har rammet det norske næringslivet hardt, er det fortsatt full aktivitet hos MBA Entreprenør. Men Trond Harry Hansen er ikke i tvil om hva som må til for å få hjulene skikkelig i gang.

 – Det finnes et stort etterslep når det gjelder vedlikehold og utbedringer. Her må det offentlige sette inn ekstraordinære bevilgninger, noe som vil skape store ringvirkninger for en rekke bransjer. Det er nå vi må satse.

Like viktig er det å få fortgang i Polarsirkelen Lufthavn, samtidig som en realisering av en ny batterifabrikk og bygging av ny dypvannskai også vil slå veldig positivt ut.

MBA
TOPP STEMNING PÅ JOBB: Lærlingeansvarlig Marte Solli hos MBA Entreprenør sjekker at alt er i orden når lærling Odd-Anders Sætermo Nordheim er i sving med renovering av MOBO-bygget.

– Så vil det også være avgjørende å styrke Campus Helgeland. Vi trenger flere ingeniører og folk med teknisk spisskompetanse. Helgeland har mange muligheter, men det må legges til rette for en raskere og sterkere utvikling, konkluderer daglig leder Trond Harry Hansen i MBA Entreprenør.

Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.