Dag Hugo Heimstad i Helgeland Sparebank

Lokalbanken blir SpareBank 1 Helgeland

Fra og med andre kvartal neste år vil Helgeland Sparebank hete SpareBank 1 Helgeland. Det er klart etter at konkurransetilsynet som forventet godkjente det strategiske og framtidsretta samarbeidet med Sparebank 1 Nord-Norge og Sparebank 1- alliansen.


På Bilde: Direktør for personmarked i Helgeland Sparebank, Dag-Hugo Heimstad.


Kort fortalt vil det si at Helgeland Sparebank overtar kunder og kontorer på Helgeland fra SpareBank 1 Nord-Norge og kjøper seg inn i noen av datterselskapene. SpareBank 1 Nord-Norge blir en langsiktig deleier i Lokalbanken. 

Dette er bra for kundene fordi de får en lokalbank som nå blir enda sterkere, med et enda bedre og bredere tilbud.

– Den endelige overdragelsen er ikke før i andre kvartal neste år og da skal alle våre kunder være godt ivaretatt, så det viktigste å si nå er at kundene beholder sin rådgiver og at vi skal gi god informasjon underveis, sier direktør for privatmarkedet, Dag-Hugo Heimstad.

Helgeland Sparebank har fra i mars og frem til nå jobbet med prosjektorganiseringen og etablering av de ulike delprosjekter.

Skal finne de beste løsningene

– Nå når bankene har fått klarsignal fra Konkurransetilsynet er det mulig å gå fra planlegging til gjennomføring og dermed finne de beste løsningene for ansatte og kunder. Det er også fritt fram å kommunisere samarbeidet, og dermed starter jobben med å formidle i faser hva dette i praksis betyr for kundene, forklarer direktør for forretningsutvikling Øyvind Karlsen.

Direktør for forretningsutvikling i Helgeland Sparebank, Øyvind Karlsen
–Nå når bankene har fått klarsignal fra Konkurransetilsynet er det mulig å gå fra planlegging til gjennomføring og dermed jobbe målrettet for å finne de beste løsningene for ansatte og kunder, sier Direktør for forretningsutvikling i Helgeland Sparebank, Øyvind Karlsen.

Det skal fortsatt være to separate banker, men nå under samme overbygning i SpareBank 1-alliansen. Løsningen som er valgt er skreddersydd Helgeland og Nord-Norge. Dette er ikke en fusjon, overtakelse eller et oppkjøp, men et strategisk samarbeid i Nord-Norge.

– Dette er bra for Helgeland og Nord-Norge fordi landsdelen trenger gode finansaktører med rotfeste i landsdelen vår. Vi sikrer en lokal bank med hovedkontorfunksjoner og lokal styring, samtidig som kundene beholder sin rådgiver og nærheten til dem, samlet i et enda bredere og sterkere lag, sier Heimstad.  

 • Dette er bra for Helgeland fordi vi sikrer en lokal bank med hovedkontorfunksjoner, lokal styring og ekstra kraft til å være en drivkraft for vekst: Samme verdier, mer drivkraft
 • Dette er bra for kundene fordi de får en lokalbank som nå blir enda sterkere, med et enda bedre og bredere tilbud: Like bra som de nasjonale, men gir tilbake til de lokale
 • Dette er bra for de ansatte fordi de får forutsigbarhet, nye muligheter og et enda større kompetansemiljø å dra nytte av i en bank med lokal forankring på Helgeland: Lokalt eierskap, lokal drivkraft

Om transaksjonen og samarbeidet:

 • Helgeland Sparebank (HSB) kjøper bankvirksomheten til SpareBank 1 Nord-Norge (SNN) på Helgeland. Banken blir en del av Sparebank 1 Alliansen, samtidig som HSB kjøper seg inn i noen av SNN sine datterselskap.
 • SpareBank 1 Nord-Norge skal samtidig blir en langsiktig eier i Helgeland Sparebank med 19,99 % av egenkapitalbevisene, og Helgeland Sparebank skal tre inn i SpareBank 1-alliansen ved å bli en del av SamSpar.
 • Dette er et forretningsmessig samarbeid på tjenestesiden for å være rustet til økt internasjonal konkurranse. Bankene skal fremdeles konkurrere seg imellom.

Hvorfor og hvordan?

 • Resultatet blir en sterkere lokalbank, et bredere tilbud til kundene og fortsatt utvikling på Helgeland og i Nord-Norge.
 • Dette er bra for kundene fordi de får en lokalbank som nå blir enda sterkere, med et enda bedre og bredere tilbud.
 • Dette er bra for Helgeland fordi vi sikrer en lokal bank med hovedkontorfunksjoner, lokal styring og ekstra kraft til å være en drivkraft for vekst.
 • Dette er bra for de ansatte fordi de får forutsigbarhet, nye muligheter og et enda større kompetansemiljø å dra nytte av i en bank med lokal forankring på Helgeland.
 • Endringene for kundene vil ikke skje før 2021. Da vil HSB blir SBH.
 • Kundene beholder sine rådgivere.
Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.