Byfrokosten i Mo i Rana er AVLYST

Byfrokosten i Mo i Rana onsdag 28. oktober er dessverre avlyst. Avgjørelsen er tatt på bakgrunn av smittesituasjonen lokalt, og de nye anbefalingene fra Regjeringen om at sammenkomster på offentlige steder ikke lenger er 200, men 50 personer. Det blir altså ikke frokost i forbindelse med Smeltedigelen i år, men Lokalbanken kommer sterkere tilbake med Byfrokost i 2021 – da som SpareBank 1 Helgeland. Det er kun Byfrokosten som er avlyst – ikke hele Smeltedigelen musikkfestival. Vi ønsker dem masse lykke til med festival denne uka.

Denne saken er skrevet før frokosten ble avlyst.


ENDELIG FROKOST: Markeds- og kommunikasjonssjef Majken Hauknes ser fram til å invitere helgelendingene til frokostbordet igjen

– Vi har gode erfaringer med gjennomføring av frokost under Tiendebytte i Mosjøen. Nå ønsker vi velkommen til frokost også i Mo i Rana under Smeltedigelen, men i år er det viktig å huske å melde seg på, forteller Markeds- og kommunikasjonssjef Majken Hauknes.

28. oktober inviterer Lokalbanken til gratis byfrokost, og i år som de to foregående årene er det de ansatte i Lokalbanken som serverer. Nytt av året er at det blir enda flere hender i arbeid, da de ansatte fra SpareBank 1 Nord-Norge på Mo også vil delta. I løpet av 2021 overtar Helgeland Sparebank både ansatte, kunder og kontorer på Helgeland fra SpareBank 1 Nord-Norge og partene jobber nå sammen i prosjekt nå for å legge til rette for en god overgang for kundene.

– Den nye SpareBank 1 Helgeland er til det beste for ansatte, kunder og lokalsamfunnene og vi synes det er stas å allerede nå gjøre aktiviteter sammen, sier de fremtidige kollegaene Tor Magne Aanonli i SpareBank1 Nord-Norge og Rolf Einar Jensen i Helgeland Sparebank.

– Alle kundene – både de som i dag er kunder hos SpareBank 1 Nord-Norge på Helgeland, og de som er kunder i Helgeland Sparebank skal få god informasjon i god tid om hva som skjer og hvilke fordeler dette blir for dem, forklarer Hauknes.

Byfrokost i alle byene på Helgeland

Byfrokosten ble for første gang arrangert i Mosjøen under Tiendebytte i 2005. Siden har konseptet utviklet seg til Petter Dass-frokost i Sandnessjøen og byfrokost under Smeltedigelen i Mo i Rana. Siste tilskudd rundt frokostbordet skulle være vårmessa i Brønnøysund i april – men det satte koronapandemien en stopper for.

Under Byfrokostene er det rådgiverne selv som står for serveringen.

– Nå kan vi endelig invitere helgelendingene til frokostbordet igjen – med god mat, gode samtaler og gode smittevernrutiner. Vi håper byfrokostene bidrar til mer liv i sentrum, og til at alle kan møtes og ha ei hyggelig stund sammen før dagen starter, sier Hauknes.

Gode smittevernrutiner

Frokosten under Smeltedigelen musikkfestival er årets andre byfrokost med Lokalbanken. I tillegg til rikelige mengder med sprit, har Lokalbanken satt i gang en rekke tiltak for å bidra til en trygg frokost for besøkende:

– I år krever vi påmelding til frokosten slik at vi enkelt kan drive smittesporing. Vi håper selvfølgelig at det ikke blir nødvendig, men systemene og rutinene er gode. Vi sørger også for å ha maks 200 i teltet samtidig, sier Hauknes.

Frokosten starter kl. 07 og varer til kl. 12.

Alle er velkommen

GODE TILBAKEMELDINGER: – Vi gleder oss. Tilbakemeldingene er alltid kjempegode, både fra besøkende og de ansatte som stiller opp med servering og rydding under frokosten, forteller personmarkedssjef Rolf-Einar Jensen og direktør for personmarked, Dag-Hugo Heimstad.

Selv om det er Helgeland Sparebank som inviterer til gratis byfrokost, er det ingen krav om at de som kommer må være kunde i banken. Alle er velkommen – såfremt du har meldt deg på. Lokalbanken lover en frokost av hotellkvalitet – med både smoothies, kanelboller, egg, bacon og annet godt på menyen.

– Tilbakemeldingene er kjempegode, både fra besøkende og de ansatte som stiller opp med servering og rydding under frokosten. Vi gleder oss til å invitere både ranværinger og tilreisende til frokostbordet 28. oktober, avslutter Jensen.


Helgeland Sparebank blir SpareBank 1 Helgeland i 2021. Samme verdier – mer drivkraft.


Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.