kontanttjenester i butikk

Nå kan du ta ut og sette inn kontanter i butikk

Nå trenger du ikke gå i banken for å ta ut eller sette inn kontanter. Helgeland Sparebank sine kunder kan gjøre det hos en rekke dagligvarebutikker i Norge.

Tidligere har det kun vært mulig å ta ut kontanter under kjøp i dagligvarebutikker. Nå utvider Helgeland Sparebank tilbudet til at kunder også kan sette inn kontanter ved betjent kasseapparat.

– Selv om betaling stort sett foregår digitalt i dag gjennom kort og betalingstjenester på nett så har vi fortsatt mange kunder som har behov for å sette inn eller ta ut kontanter. Med Kontanttjenester i butikk blir dette enklere både for privatkunder og bedrifter, forteller direktør for forretningsutvikling, Øyvind Karlsen.

Helt enkelt

For helgelendingene kommer dette tilbudet godt med på reise andre steder i landet, eller for bankens kunder som ikke bor på Helgeland. For bedriftskunder betyr det større nærhet til banktjenestene, uansett lokasjon. Raske transaksjoner betyr bedre likviditet for den enkelte, da pengene som settes inn, umiddelbart havner på konto.

Øyvind karlsen
Direktør for forretningsutvikling, Øyvind Karlsen, håper det nye tilbudet med kontanttjenester i butikk kan gjøre det enklere for folk flest og bedrifter å håndtere kontanter.

– Målet er å gjøre det enkelt og trygt å både ta ut og sette inn kontanter. Dagligvarebutikkene er der folk ferdes, og vi håper dette gjør håndtering av kontanter enklere for både private og bedrifter, og ikke minst de som bor et stykke unna bankens kontorer, sier Karlsen.

Tidlig ute

Lokalbanken er en av de første bankene i landet som åpner for Kontanttjenester i butikk. Tjenesten rulles ut først i NorgesGruppen-butikkene Kiwi, Meny, Spar og Joker.

– Siden vi er så tidlig ute med å ta i bruk tjenesten kan du ikke benytte deg av den over alt, men etter hvert håper vi at flere dagligvarebutikker i Norge vil tilby det, sier Karlsen.

Fakta om Kontanttjenester i butikk

Tjenesten tilbys av dagligvarebutikker som har åpnet for det – se etter skiltet for Kontanttjenester i butikk.
Det er kostnadsfritt å sette inn kontanter for privatpersoner. Uttak koster 10 kr.
Tjenesten erstatter ikke uttak av kontanter ved kjøp.
Tjenesten ble lansert 12. august 2020.


Helgeland Sparebank blir SpareBank 1 Helgeland i 2021. Samme verdier – mer drivkraft.


Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.