Ole Knudsen i Helgeland Sparebank

På vei mot en ny og bedre lokalbank


På bildet: Ole Knudsen, nytilsatt fagsjef for virksomhetsstyring i Helgeland Sparebank.


Ole Knudsen har lang erfaring fra bank. Nå gleder han seg til å bli med på den spennende reisen til den nye Lokalbanken, SpareBank 1 Helgeland.

– Det viktigste er jo at vi skal skape en bank som blir en enda større ressurs for kundene våre. En bank som står for de samme verdiene, men med mer drivkraft for vekst, sier Knudsen som er ansatt som fagsjef virksomhetsstyring.

Nye og bedre tjenester

42-åringen kom fra SpareBank 1 Nord-Norge og har tidligere også erfaring fra DnB. Nå blir en av hans oppgaver å passe på at de pengene Lokalbanken skal forvalte blir brukt på rett måte.

– Det vil alltid være en fordel for kundene våre at banken er selvstendig og har lokalt eierskap og kan jobbe for å bidra i en region i sterk utvikling, sier Knudsen. I den nye banken får kundene tilgang til nye tjenester og tilbud, ny teknologi og enklere løsninger tilpasset et moderne Helgeland.

Spennende arbeidsplasser

– Det er jo faktisk unikt at vi skal skape en bank som kan konkurrere på lik linje med de største i Norge, samtidig som vi gir tilbake til de lokale drivkreftene, understreker Knudsen.

Og hans nye jobb er også et direkte bevis på at alliansesamarbeidet sikrer 150 kompetansearbeidsplasser med lokal forankring i Mo i Rana, Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund.

HSB har kjøpt SNN på Helgeland = ny lokalt eid bank: Ole Knudsen er fagsjef virksomhetsstyring i den nye Lokalbanken. – Vi er der folk bor, hvor prosjektene blir startet og nyskapingen skjer. Det kommer kundene våre til gode, sier Knudsen.

Ekte helgelending

Selv er Knudsen en ekte ranværing, oppvokst på Mjølan, som stortrives ute i den vakre helgelandsnaturen. Og det er ren balsam for sjelen å kunne dra ut på fjorden med sin Askeladden Weekend. På lik linje med at han trives ved et stille ørretvann.

– Men det er jo golf som er den store lidenskapen da, sier Knudsen som har et handikap på 10.

Ole Knudsen skal også ha ansvaret for bankens bærekraftpolicy. I en tid hvor bærekraftig utvikling blir avgjørende for om en bedrift eller region skal lykkes, ser Knudsen store muligheter for Helgeland:

– Både industri, landbruk, fiske og oppdrett jobber nå knallhardt med å innrette seg mot en grønn fremtid og det vil også kunne bety at denne regionen kan blomstre ytterligere, sier Knudsen

Er der det skjer

Og nettopp derfor vil en ny og større Lokalbank bli en viktig medspiller.

– Vi er der folk bor, hvor prosjektene blir startet og nyskapingen skjer, sier Knudsen.

For når alt kommer til alt er det du som kunde som tjener på at banken kjenner de lokale forholdene, forstår potensialet som kan realiseres og som kan forutse hvilke problemer som kan dukke opp. Tilstedeværelse skaper tillit og troverdighet, to nøkkelord for at en bank skal lykkes.

Og Ole Knudsen? Han formulerer det slik:

– Det har vel aldri vært mer spennende å være helgelending enn akkurat nå.


Helgeland Sparebank blir SpareBank 1 Helgeland i 2021. Samme verdier – mer drivkraft.

Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.