Helgeland Kraft

Vakker verdiskaping

Helgelandskraft skal produsere, distribuere og selge fornybar og vakker energi og samtidig sørge for at regionen blir styrket både økonomisk og i form av økt kompetanse.

Dette sier HR-direktør Kristine Nicolaisen i Helgeland Kraft.

Kompetanse er også tema på Helgeland Sparebanks konferanse, Drivkraftkonferansen, som går av stabelen 26. august i Mosjøen.

TRENGER FLINKE FOLK

Med sine 249 medarbeidere er Helgeland Kraft en betydelig aktør på Helgeland. Bedriften er eid av 14 kommuner på Helgeland som alle nyter godt av de verdiene som blir produsert.

HR-direktør Kristine Nicolaisen i Helgeland Kraft.
BÆREKRAFTIG UTVIKLING: – Det er særlig to ting som er viktig for oss. Å være en attraktiv og utviklende kompetansearbeidsplass, og samtidig skape verdier på Helgeland med fokus på bærekraft, sier HR-direktør Kristine Nicolaisen i Helgeland Kraft.

Helgeland Kraft har i mange år vært en særdeles attraktiv arbeidsplass og det er ikke uten grunn at medarbeiderne gjerne bruker arbeidsjakken på fritiden. For logoen er noe det er stolte av.

– Skal vi lykkes er vi avhengig av å tiltrekke oss flinke folk innen fagområder som strekker seg fra fagarbeidere og økonomi til elektro, digitalisering, forretning og IT, fremhever Alstad.

Det betyr igjen at de også legger forholdene til rette for flere karriere-veier, både vertikalt og horisontalt. Dermed kan du utvikle deg innen både ledelse og en faglig fordyping.

Helgeland Kraft
HØY BEREDSKAP: Medarbeiderne til Helgeland Kraft stiller på kort varsel når noe må fikses, for strøm er en av de viktigste innsatsfaktoren i et moderne samfunn.

– Så vet vi at det sitter flinke folk rundt om i Norge som har lyst til å komme hjem til Helgeland. Da er det vår jobb å være med på å skape spennende jobber som gjør at de kan få oppfylt drømmen sin, sier Nicolaisen.

VINN-VINN

Når et kraftverk blir en turistattraksjon er det beviset på at bærekraftig strømproduksjon også kan være visuelt vakkert.

Øvre Forsland
KRAFTIG KUNST: Øvre Forsland kraftverk i Leirfjord har blitt en turistattraksjon på grunn av den vakre utformingen. Og parallelt med utbyggingen tilrettela Helgeland Kraft for økt friluftsliv gjennom veibygging og rasteplasser.

– Dette er noe vi har jobbet mye med over mange år, sier HR-direktør Kristine Nicolaisen i Helgeland Kraft.

Øvre Forsland kraftverk i Leirfjord har allerede blitt omtalt som både Norges og verdens vakreste vannkraftanlegg.  Det produserer årlig 33 GWh, noe som er nok til 1.700 husstander. Parallelt med utbyggingen tilrettela  Helgeland Kraft for økt friluftsliv gjennom veibygging og rasteplasser. Hvilket igjen betyr at man har klart å skape en vinn-vinn situasjon.

Og det er den samme filosofien som lå til grunn da Helgeland Kraft bygde fem småkraftverk i Tosbotn i Brønnøy kommune. Anleggene representere moderne vannkraft og vil påvirke naturen i så liten grad som mulig.

Bjørnstokk KRaftverk
SMÅTT ER GODT: I Tosbotn har Helgeland Kraft bygd fem småkraftverk. Anleggene representere moderne vannkraft og vil påvirke naturen i så liten grad som mulig. Her ser vi Bjørnstokk kraftverk.

Et av anleggene er trukket inn i fjellet. De øvrige kraftverkene består av materialer som er vedlikeholdsfrie, miljøvennlige og av god kvalitet. Utformingen speiler de flotte omgivelsene som er i de områdene de er etablert.

DE GRØNNE VERDIENE

Selskapet er en aktiv sponsor på Helgeland og de legger stor vekt på å få til et tett samarbeid med skoleverket. Nå har de etablert et samarbeid med det nye Vitensenteret på Mo, alt med tanke på å spre kunnskap om verdien av grønn energi.

Arve Kjønnås, Helgeland Kraft
SKOLE-EKSEMPELET: Helgeland Kraft jobber mye med å spre informasjon ute på skolene på Helgeland. Her er det Arve Kjønnås fra Helgeland Kraft Nett som forklarer hvordan ting henger sammen, på Kippermoen Ungdomsskole i Mosjøen.

Og igjen, med tanke på at selskapet favner en hel region, så betyr dette at alle eier-kommunene skal få et besøk. Alle skal bli hørt og alle skal bli sett. En samlet region er en sterk region.

Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.