Stipend til unge idretts- og kulturtalent på Helgeland


Mottakerne av Idretts- og kulturstipend i Rana i 2019. F.v.: Nicklas Sundsvåg (17) – Fotball, Sunniva Solhaug Rognan (15) – dans, Marius Skevik Westgaard (14) – Karate, Oda Leiråmo (16) – kombinert, Kaja Helene Remmen (16) – skyting. Ikke på bildet: Julie Margrethe Laupstad (16) – fløyte.


Lokalbanken deler ut 30.000 i stipend til en rekke unge idretts- og kulturtalent på Helgeland. Søk bankens Idretts- og Kulturstipend innen 20. november!

– Som en drivkraft for vekst på Helgeland ønsker vi å løfte fram unge talentfulle utøvere, bygge stolthet, spre optimisme, og sist men ikke minst: Gi en klapp på skulderen for en fantastisk innsats over tid, forteller Majken Hauknes, markeds- og kommunikasjonssjef i Helgeland Sparebank.

Det er 10. året Lokalbanken deler ut Idretts- og Kulturstipendet til ungdom mellom 15 og 22 år på Helgeland. Søknadsfrist for årets utdeling er 20. november, og i likhet med tidligere år ligger potten på 30 000 kr. per mottaker.

Søknadsfrist 20. november

Siden første utdeling av Idretts- og Kulturstipendet i 2011 har 91 unge talenter på Helgeland mottatt over 2.6 millioner kroner fra Lokalbanken.

– Vi håper også i år å finne mellom åtte og ti unge talenter som har utmerket seg innen kultur og idrett på Helgeland, sier Majken.

Løfter hele Helgeland

Idrettsstipendet gis til ungdom som har gjort seg bemerket med gode plasseringer nasjonalt innen sin gren. Kulturstipendet deles ut til ungdom som har fått særskilt kunstnerisk oppmerksomhet innen for eksempel kunst, musikk, dans, film m.m.

Felles for de to stipendene er at mottakeren har fått stor oppmerksomhet rundt sine talenter, og vist målbevissthet og utholdenhet på veien mot målet. De må også ha bostedsadresse på Helgeland.

– Målet er å løfte ungdom fra hele Helgeland, innen både idrett og kultur, og dermed løfter vi også Helgeland, avslutter Majken, som håper det snart vil komme inn mange søknader til årets Idretts- og kulturstipend.

Søknadsfrist for idretts- og Kulturstipendet er 20. november

Vilkår og kriterier for å motta Idretts- og Kulturstipendet

MO I RANA: Mottakerne av Idretts- og kulturstipend i Rana i 2019. F.v.: Nicklas Sundsvåg (17) – Fotball, Sunniva Solhaug Rognan (15) – dans, Marius Skevik Westgaard (14) – Karate, Oda Leiråmo (16) – kombinert, Kaja Helene Remmen (16) – skyting. Ikke på bildet: Julie Margrethe Laupstad (16) – fløyte.
MOSJØEN: Mottakerne av Idretts- og kulturstipendet i Mosjøen i 2019: Emilie Lawrence Hagen (16) – dans, Peter Skrabak (16) – squash, Martine Grolid (21) – dans.
BRØNNØYSUND: Mottakeren av Idretts- og kulturstipend i Brønnøysund i 2019: Iselin Evensen (15) friidrett.
SANDNESSJØEN: Mottakere i Sandnessjøen i 2019: Emilija Lorina Kibalcica (15) – friidrett og Nora Brandsnes Pedersen (16) – friidrett.

Helgeland Sparebank blir SpareBank 1 Helgeland i 2021. Samme verdier – mer drivkraft.

Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.