Foto: Erlend haarberg

Helgelendingene handler lokalt


Foto, hovedbilde: Erlend Haarberg.


Helgelendingene har handlet mer –  og i større grad lokalt – i årets julehandel, sammenlignet med 2019.

– Totalt sett ser vi at helgelendingene har brukt mer penger i denne julehandelen enn forrige, sier Markeds- og kommunikasjonssjef Majken Hauknes.

Tall fra Lokalbanken viser at transaksjoner både i butikk og netthandel i november og desember har økt, og dermed har den totale varehandelen for julen 2020 økt, sammenlignet med julen 2019.

Handler mer lokalt

Det har vært mange kampanjer og gode samarbeid i næringslivet for å få gjøre folk oppmerksom på hvor viktig det er for lokalt næringsliv at vi handler lokalt. Over hele Helgeland viser det seg at kampanjene har fungert, ikke minst bland de eldste målgruppene: Tallene fra banken viser at de over tretti år har fulgt oppfordringen, og har handlet mer lokalt i årets julehandel enn forrige.

– Til tross for restriksjoner og retningslinjer som har gjort butikkhandel mer utfordrende, har de voksne helgelendingene støttet lojalt opp om sine nærbutikker i julehandelen, sier Majken Hauknes, Markeds- og kommunikasjonssjef i Helgeland Sparebank.

– Til tross for restriksjoner og retningslinjer som har gjort butikkhandel mer utfordrende, har de voksne helgelendingene støttet lojalt opp om sine nærbutikker i julehandelen, og det er gledelig å se, sier Hauknes.

Unge har handlet mer også på nett

De under tretti har handlet mer på nett, men har til gjengjeld også økt sitt forbruk mer.

– Vi vet gjennom vår egen bransje hvordan det er å bli utfordret av store aktører digitalt, så både bank og handelsnæringen lokalt må bli stadig flinkere til å være dyktig både fysisk og digital, sier Hauknes.

Ikke bare har kundene handlet mer, de har også spart mer, viser Helgeland Sparebank sin statistikk. Majken forklarer:

 – Det er flere kunder som sparer og de sparer mer i 2020 enn i 2019. Dette er en fin trend som vi oppfordrer våre kunder om å fortsette med og ha langsiktighet i. Men vi vil også fortsatt oppfordre til å handle lokalt og nyte tilbudene det lokale næringslivet har; for de skal ha all ære for å ha funnet gode løsninger for sine kunder blant annet gjennom hjemlevering og utvidet åpningstid.

Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.