Kristisn Wold Arnøy, Magne Saltnes og Øyvind Løvdahl

Sterkere lokal drivkraft på Sør-Helgeland

I over 20 år har han sett næringslivet på Sør-Helgeland blomstre. Nå gir bedriftsmarkedssjef Magne Saltnes stafettpinnen videre i det som blir en sterkere Lokalbank rigget for fremtiden.

Skydekket henger lavt denne dagen, men optimismen er høy. På board-walken nede ved småbåthavna kommer det tre menn i rask gange. En veteran som er på vei ut og to som skal være med på å styre den nye Lokalbanken inn i en spennende og ekspansiv fremtid.

Mulighetenes region

– Det har vært en fantastisk reise. At jeg kan avslutte med en historisk bank-satsing er jeg rett og slett veldig stolt over, sier Saltnes som når gir seg som bedriftsmarkedssjef. I en alder av 64, ser han frem til litt roligere pensjonistdager.

I dag er Sør-Helgeland en meget spennende region med landbruk, oppdrett, transport og IT-relatert næringsliv. Og 2020 ble året hvor den magiske regionen for alvor ble tatt i bruk som reisemål for ferierende nordmenn.

Kristian Wold Arnøy, avtroppende sjef for bedriftsmarkedet Magne Saltnes og Øyvind Løvdahl
SENTRAL BANK I EN SENTRAL BY: Brønnøysund ligger midt i Norge og den nye Lokalbanken er klar til å ta en sentral plass i regionen. F.v. sjef for privatmarkedet Kristian Wold Arnøy, avtroppende sjef for bedriftsmarkedet Magne Saltnes og Øyvind Løvdahl, påtroppende sjef for bedriftsmarkedet.

God informasjon

Helgeland Sparebank har vært en del av familien til næringsliv og innbyggere på Sør-Helgeland helt siden 1860 gjennom Brønnø Sparebank. Nå rigges skuta for en ny offensiv.

– Når Helgeland Sparebank kjøper helgelands-avdelingene til Sparebank 1 Nord-Norge er det helt i tråd med den lokale banktradisjonen i regionen: Å bidra til å skape framtidens Helgeland og være en drivkraft for vekst, sier Øyvind Løvdahl.

Han blir ny sjef for bedriftsmarkedet i Brønnøysund og omegn og kommer fra den lokale avdelingen til Sparebank 1 Nord-Norge.

Flyttefest fra mars til oktober

Sammen er Løvdahl fra SpareBank 1 Nord-Norge og Kristian Wold Arnøy fra Helgeland Sparebank klare for å gyve løs på en ny tid, en ny æra. SpareBank 1 Helgeland signaliserer starten på noe nytt. Noe større.

Det starter med at alle nåværende kunder i Helgeland Sparebank ønskes velkommen på nye plattformer 15. mars; Det blir ny nettside, denne vil ta kundene over til ny nettbank, og alle får ny og bedre mobilbank. Den nye nettsiden vil hete sbh.no, men du kommer også til riktig sted ved å bruke hsb.no.

Kristian Wold Arnøy oh Øyvind Løvdahl
FRAMTIDENS HELGELAND: Den nye lokalbanken i Brønnøysund skal være en drivkraft for vekst. Og tonen mellom Kristian Wold Arnøy (t.v.) og Øyvind Løvdahl er allerede på topp. – Vi gleder oss til å være med å bygge framtidens Helgeland, sier de to.

18. oktober skjer den endelige virksomhetsoverdragelsen der kundene i SpareBank 1 Nord-Norge blir en del av SpareBank 1 Helgeland og organisasjonen blir en samlet gjeng i alle de fire byene på Helgeland. For de nye kundene som ønskes velkommen fra SNN, er det ikke så store endringer. Kunder i SpareBank 1 Nord-Norge vil få de samme produktene, løsningene og betingelsene i SpareBank 1 Helgeland. Rådgiverne blir de samme, men de blir en del av et større og sterkere lag, med enda tettere nærhet til beslutningene. Før det har Lokalbanken nok å ta tak i:

– Det er mange brikker som skal på plass, og det viktigste for oss er å sikre en god overgang både for HSB-kunder og SNN-kunder. Vi vet vi har gode og lojale kunder, og vi skal gjøre vårt aller beste for å ha god dialog med kundene og gi god informasjon, sier Løvdahl.

Gjensidig tillit

– For oss som Lokalbank er det en klar fordel at vi kjenner både geografi, infrastruktur og folket som bor her, understreker sjefen for privatmarkedet, Kristian Wold Arnøy.

For det er noe spesielt når du kan gå innom den lokale banken og snakke med folk som vet hvem du er. Vet hva du driver med. Vet hva du står for. Samtidig blir kundene mer og digitale, og ønsker stadig flere og mer relevante initiativ, og det vil de få i stadig større grad.

– Det er kombinasjonen mellom det digitale og det fysiske som blir vår styrke framover. Vi pleier å kalle det fygitalt, sier Wold Arnøy, og presiserer tilliten som alltid ligger mellom kunde og rådgiver fordi folk kjenner hverandre.

Størrelsen betyr noe

Brønnøy har alltid vært en fremoverlent kommune. Da Løsøreregisteret åpnet i 1980 var det ingen som så for seg at dette skulle vokse seg til en gigantisk hjørnesteinsbedrift.

Helgeland Sparebank var registerets første bank, men det kom til et punkt hvor bedriften ble så stor at banken ikke kunne stille opp med de nødvendige, tekniske løsningene.

– Dette eksempelet alene viser hvor viktig det er å ha en lokalt forankret bank som har muskler nok til å håndtere store kunder og samtidig møte den nasjonale og internasjonale konkurransen, poengterer Saltnes. Det var viktig før, men i framtiden vil dette bli enda viktigere.

Brønnøysundregistrene
HJØRNESTEINSBEDRIFTENE: Brønnøysundregistrene ruver på kaikanten i Brønnøysund og er en av de største hjørnesteinsbedriftene i kommunen. I forgrunnen det kjente logoen til TTS, en annen sentral nøkkelbedrift.

Din lokale støttespiller

En ny og større Lokalbank kan også bidra til flere innen kultur og idrett. Helgeland Sparebank i Brønnøysund har i alle år vært en sentral støttespiller for lag, foreninger og festivaler. Og med en større bank blir det også en større kake å dele.

Sett fra bankens ståsted har regionen uante muligheter, men det ligger også klare utfordringer:

– Vi må jobbe sammen i regionen for å styrke samferdselstilbudet. Et godt samferdselstilbud er avgjørende for regionens vekst og utvikling. Tosenveien bør både utbedres og effektiviseres og det bør være en høyt prioritert sak fremover, sier Løvdahl.

Øyvind Løvdahl
LIKE BRA SOM DE NASJONALE, MEN GIR TILBAKE TIL DE LOKALE: – Å komme inn i SpareBank 1-alliansen gjør at vi kan fortsette å være en lokal bank med lokalt eierskap som gir tilbake til lokalsamfunnene, samtidig som utviklingstakten i tjenester og tilbud blir best i Norge, sier Øyvind Løvdahl, påtroppende sjef for bedriftsmarkedet til den nye Lokalbanken i Brønnøysund.

Han mener også at flytilbudet må styrkes og det er viktig å beholde tilstrekkelig kapasitet innen ferger og hurtigbåt. En effektiv transport av varer og folk er en av grunnsteinene når et lokalsamfunn skal blomstre. Det er summen av alt som skaper suksess, og den lokale tilstedeværelsen er avgjørende.

En avgjørende nærhet

I dag kommer konkurransen fra både nasjonale og internasjonale aktører som bare befinner seg et tastetrykk unna. Men det er ikke disse aktørene som stiller opp for lokale lag og foreninger. Det er ikke disse aktørene som går inn med et betydelig beløp for å få realisert større prosjekter på Sør-Helgeland og sikre gode idretts- og kulturopplevelser.

– Det skjer noe når nabolaget ditt også er kundene dine, sier Wold Arnøy.

Kristian Wold Arnøy
15. MARS ER VELKOMSTFEST: – I Brønnøysund er vi klare til å satse nytt og tungt med Sparebank 1 Helgeland. HSB-kunder blir overført til SpareBank 1 Helgeland 15. mars, mens SNN-kundene på Helgeland blir overført 18. oktober, sier sjef for privatmarked Kristian Wold Arnøy.

Nye SpareBank 1 Helgeland skal ikke bare tjene penger og være en interessant arbeidsplass, banken skal også være en sterkere drivkraft enn noen gang tidligere. En ekstra spiller på laget som viser vei, men også bidra til enda flere hender på dugnaden.  

– Den nye banken vil ha samme verdier, men blir sterkere og vil dermed kunne være en større drivkraft for privatkunder, bedrifter og de frivillige, sier Wold Arnøy.

Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.