Roger Hansen og Roar Myrstad i Helgeland Sparebank

Sterkere lokal drivkraft på ytre Helgeland

Ytre Helgeland har alt som skal til for å skape en levende og pulserende region, og nå vil de også få en sterkere Lokalbank for privatpersoner og bedrifter.  

De har jobbet side om side med helgelendingene i en årrekke. Nå ser banksjefene Roar Myrstad og Roger Hansen frem til å kunne presentere en enda sterkere Lokalbank for privatpersoner og bedrifter i Sandnessjøen og kommunene rundt

– Det kribler i hele kroppen, det gjør det.

Det er få som kjenner bedriftene og befolkningen så godt som banksjefene Roger Hansen og Roar Myrstad. Som lokale ledere for henholdsvis bedrift- og privatmarked i Helgeland Sparebank i Sandnessjøen, brenner de for Helgelands fremtid.

Grønt lys

Ytre Helgeland er en kystregion, og med en sterk og rivende utvikling innen den marine sektor og maritime næringen,. I tillegg er det mange positive signaler framover: Aker Solutions satser videre, Slipen Mekaniske Verksted investerer 200 millioner kroner i ny dokk og hall og det skal bygges et nytt sykehus i regionen.

STORT SPENN: Fiskeri, oppdrett, verkstedindustri, offshore og øvrige næringslivsaktører. Næringslivet på Ytre Helgeland har et stort spenn.

– Vi i Helgeland Sparebank har stått side om side med de ulike lokalsamfunnene i gode og dårlige tider, i et slags skjebnefellesskap, sier Roger Hansen.

Lokal kunnskap og kompetanse

– Det handler om nærhet og lokale relasjoner. Et regneark kan kun vise ett sett med verdier når en rådgiver skal behandle en lånesøknad. Sakens kompleksitet og konklusjon kan i mange tilfeller understøttes ved at man kjenner folkene bak tallene – Lokalkunnskapen er en betydelig ressurs i en Lokalbank, sier Roar Myrstad.

Det blir alltid noe spesielt når du kan gå innom den lokale banken og snakke med folk som vet hvem du er. Vet hva du driver med. Vet hva du står for. Og kundene blir mer digitale, og ønsker stadig flere og mer relevante initiativ, og det vil de få i stadig større grad i tiden framover.

– Det er kombinasjonen mellom det digitale og den fysiske tilstedeværelsen som blir vår styrke framover – vi pleier å kalle det fygitalt, sier Myrstad, og presiserer tilliten som alltid ligger mellom kunde og rådgiver, fordi folk kjenner og har tillit til hverandre.

Roar Myrstad og Roger Hansen i Helgeland Sparebank
SPENNENDE FREMTID: – Vi gleder oss ekstra mye til to datoer nå: 15. mars, der vi tar imot alle kunder fra Helgeland Sparebank som SpareBank 1 Helgeland. Så tar vi i mot kundene fra SpareBank 1 Nord-Norge 18. oktober, forteller banksjef privatmarked i Sandnessjøen, Roar Myrstad og banksjef bedriftsmarked i Sandnessjøen, Roger Hansen.

Flyttefest fra mars til oktober

De to banksjefene også veldig klare til å gyve løs på en ny tid, en ny æra. SpareBank 1 Helgeland signaliserer starten på noe nytt. Noe større.

– Vi trenger en kraftigere motor for å gi det kundene våre ønsker og fortjener. Vi trenger en optimalisering av våre digitale løsninger, fremholder Hansen.

Det starter med at alle nåværende kunder i Helgeland Sparebank ønskes velkommen på nye plattformer 15. mars; Det blir ny nettside, denne vil ta kundene over til ny nettbank, og alle får ny og bedre mobilbank. Den nye nettsiden vil hete sbh.no, men du kommer også til riktig sted ved å bruke hsb.no.

18. oktober skjer den endelige virksomhetsoverdragelsen der kundene i SpareBank 1 Nord-Norge blir en del av SpareBank 1 Helgeland og organisasjonen blir en samlet gjeng i alle de fire byene på Helgeland. For de nye kundene som ønskes velkommen fra SNN, er det ikke så store endringer. Kunder i SpareBank 1 Nord-Norge vil få de samme produktene, løsningene og betingelsene i SpareBank 1 Helgeland. Rådgiverne blir de samme, men de blir en del av et større og sterkere lag, med enda tettere nærhet til beslutningene. Før det har Lokalbanken nok å ta tak i:

– Det er mange brikker som skal på plass, og det viktigste for oss er å sikre en god overgang både for HSB-kunder og SNN-kunder. Vi vet vi har gode og lojale kunder, og vi skal gjøre vårt aller beste for å ha god dialog med kundene og informere godt, sier Roger Hansen.

Kulturbadet i Sandnessjøen
VIKTIG STØTTE: Da Kulturbadet ble skapt, bidro Helgeland Sparebank med et solid bidrag. Lokalbanken legger stor vekt på å være med når små og store prosjekter skal realiseres i årene framover.

En avgjørende nærhet

For i dag kommer konkurransen fra både nasjonale og internasjonale aktører som  befinner seg bare et tastetrykk unna. Men det er ikke disse aktørene som stiller opp for lokale lag og foreninger, eller stilte opp med et betydelig beløp for å få realisert Kulturbadet.

– Det skjer noe når nabolaget ditt også er kundene dine, sier Myrstad.

Det er da ordet tilhørighet får en praktisk og fysisk dimensjon. Det er da begrepet samfunnsansvar blir forvandlet til en lang rekke praktiske tiltak. Som lys i parken og lys i Tårnet, støtte til våre lokale idrettslag og samarbeid med festivaler. Små og store ting som i sum er det som sørger for «lys i husan» og bolyst.

– Den nye banken vil ha samme verdier, men blir sterkere og vil dermed kunne være en større drivkraft for privatkunder, bedrifter og de frivillige, sier Hansen.

­Felles løft – felles innsats

– Vekst er ingen selvfølge. Distrikts-Norge er under et konstant press. Da er det veldig viktig at gode krefter satser i nord for å være rustet til å gi det beste tilbudet her og gi tilbake hit. For det er jo her vi bor og det er her vi vil bygge en fremtid for barna våre, sier Myrstad.

Og dette er grunnen til at Helgeland Sparebank har kjøpt helgelands-avdelingene til SpareBank 1 Nord-Norge. Dette er grunnen til at en lokalt eid bank blir mye større, mens den samtidig fortsetter å være lokalt eid.

Hansen og Myrstad har spasert ned til havna. Hvor blått desemberlys trer seg over byen som en kjole. Et lys som treffer deg som mest – når det er minst av det.

– Til syvende og sist dreier dette seg om hvilket samfunn vi vil skape. Hvor vil vi bo? Hvordan vil vi ha det? Hva blir fremtiden for barna våre? Og det er nå vi kan gjøre noe med det. Det er nå vi kan stake ut den nye kursen og bidra til å skape framtidens Helgeland.

Roar Myrstad og Roger Hansen i Helgeland Sparebank
SKAPER FREMTIDENS HELGELAND: – Til syvende og sist dreier dette seg om hvilket samfunn vi vil skape. Hvor vil vi bo? Hvordan vil vi ha det? Hva blir fremtiden for barna våre? Og det er nå vi kan gjøre noe med det. Det er nå vi kan stake ut den nye kursen og bidra til å skape framtidens Helgeland.

Helgeland Sparebank blir SpareBank 1 Helgeland i 2021. Samme verdier – mer drivkraft.

Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.