Sten Ove Lisø, Hanne Nordgaardm Ole Jørgen Eilertsen, Rolf Einar Jensen

Velkomstfest og gavedryss fra mars til oktober

2021 blir et feststemt år for Lokalbanken. Det blir gaver, gullbilletter, konkurranser og mange andre overraskelser for kundene.

Det hele starter med at Helgeland Sparebank lanserer sin nye logo og blå plattform 15. mars. Kundene fra SpareBank 1 Nord-Norge på Helgeland får sin velkomstfest hos den nye Lokalbanken, SpareBank 1 Helgeland, den 18. oktober.

– Vi gleder oss til å ønske velkommen til alle kundene i Helgeland Sparebank med nytt navn og nye muligheter når vi blir SpareBank 1 Helgeland den 15. mars. Velkomstfesten til kundene i SpareBank 1 Nord-Norge (SNN) på Helgeland, blir den 18. oktober, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Helgeland Sparebank, Majken Hauknes.

Lokalbanken lover pakker i form av nye produkter og tjenester, men også konkurranser med både bronse-, sølv- og gullbilletter fra mars til oktober.

– Kunder i både Helgeland Sparebank og SpareBank 1 Nord-Norge bør følge med i alle kanaler, som e- post, SMS, hjemmeside, aviser og liknende for informasjon og konkurranser fremover. For selv om informasjonen i første omgang gjelder kunder i Helgeland Sparebank, kjører vi konkurranser for alle kunder som blir en del av SpareBank 1 Helgeland i 2021, forklarer Hauknes.

Majken hauknes i Helgeland Sparebank
Markeds- og kommunikasjonssjef Majken Hauknes lover flere overraskelser, og oppfordrer kunder i begge bankene til å følge med i alle kanaler, som e- post, SMS, hjemmeside, aviser mm. framover.

HSB-kunder først

I mars 2020 ble det klart at Helgeland Sparebank skulle overta virksomheten fra SpareBank 1 Nord-Norge på Helgeland og tre inn i SpareBank 1-alliansen. Forretningsmessig og teknisk er prosjektet omfattende, og for å sikre best mulig drift og forutsigbarhet for kundene, vil endringene gjennomføres i flere trinn i løpet av 2021.

Det starter med at alle nåværende kunder i Helgeland Sparebank ønskes velkommen på nye plattformer; Det blir ny nettside, denne vil ta kundene over til ny nettbank, og alle får ny og bedre mobilbank. Den nye nettsiden vil hete sbh.no, men du kommer også til riktig sted ved å bruke hsb.no.

– Kundene får et bedre og bredere tilbud som tilpasses den enkelte, samtidig som vi er bevisst på at det er vårt ansvar å sørge for at alle finner seg til rette på de nye plattformene og med de nye verktøyene, slik som ny nettbank og ny mobilbank, sier Hauknes.

En endring mange kunder vil sette pris på, er at Lokalbanken øker sin tilgjengelighet overfor kundene gjennom økt åpningstid på kundesenteret og digital hjelp gjennom chat, samt at banken vil ha større mulighet til å ta de riktige initiativene overfor den enkelte.

– Vi vet av utallige kundeundersøkelser at kundene våre ønsker at vi tar flere initiativ overfor dem som oppleves som relevante for deres hverdag, og dette er noe SpareBank 1 Helgeland kommer til å styrke betraktelig både gjennom digitale satsinger, men også gjennom våre dyktige rådgivere, forklarer Hauknes.

Navne- og logoendring

Dag Hugo Heimstad, Bjørn-Tore Brønlund, Majken Hauknes, Hanne Nordgaard
– Vi gleder oss til å ønske velkommen til alle kundene i Helgeland Sparebank med nytt navn og nye muligheter 15. mars, sier markeds- og kommunikasjonssjef Majken Hauknes. Her sammen med direktør for forretningsutvikling Dag Hugo Heimstad, direktør for bedriftsmarked Bjørn-Tore Brønlund og adm. dir. Hanne Nordgaard.

Det forventes at Helgeland Sparebanks øverste organ, forstanderskapet, skal vedta endring av bankens navn til Sparebank 1 Helgeland i februar. Det nye navnet og den nye logoen tas i bruk 15. mars, som er samme dato som Helgeland Sparebank trer inn i SpareBank 1-alliansen og nåværende kunder får nytt navn og ny logo på sin lokalbank.

– Det er mange som forbinder SpareBank 1 med Sparebank 1 Nord-Norge, men SpareBank 1 Helgeland blir altså en ny merkevare og en selvstendig bank i SpareBank 1-familen, der SpareBank 1 Nord-Norge blir vår strategiske samarbeidspartner og en av våre eiere, samtidig som vi også er konkurrenter, sier Hauknes.

Fra 1. mars vil Lokalbanken bli medeier i Eiendomsmegler 1 Nord-Norge AS og Regnskapshuset Nord- Norge ved å kjøpe 15 prosent av aksjene i selskapene.

Ny velkomstfest 18. oktober

18. oktober skjer den endelige virksomhetsoverdragelsen der kundene i SpareBank 1 Nord-Norge blir en del av SpareBank 1 Helgeland og organisasjonen blir en samlet gjeng i alle de fire byene på Helgeland. For de nye kundene som ønskes velkommen fra SNN, er det ikke så store endringer, forteller kommunikasjonssjefen:

– De som i dag er kunder i SpareBank 1 Nord-Norge vil få de samme produktene, løsningene og betingelsene i SpareBank 1 Helgeland. Rådgiverne blir de samme, men de blir en del av et større og sterkere lag, med enda tettere nærhet til beslutningene, sier Hauknes.

På samme måte som i mars lover Lokalbanken god kommunikasjon i alle kanaler og minner om kundeservice som kan nås på tlf. 75 11 90 00.

Bakgrunnen for endringen, er å sikre en framtidsrettet lokalbank med lokalt eierskap som har nærhet til beslutningene, kundene og samfunnet, men samtidig komme inn i en av de største bankalliansene som finnes i Norge, nemlig SpareBank 1-alliansen.

– Vi får en pose og sekk-løsning der det å være med i en allianse gir bedre tilbud og tjenester over tid, samtidig som vi har styring lokalt og dermed sikrer at vi kan fortsette å være en drivkraft for vekst og gi tilbake til lokalsamfunnet på Helgeland, sier administrerende direktør i Hanne Nordgaard i Helgeland Sparebank.


Helgeland Sparebank blir SpareBank 1 Helgeland i 2021. Samme verdier – mer drivkraft.


Vis kommentarfelt

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.