SpareBank 1 Helgeland

15. mars blir Helgeland Sparebank SpareBank 1-bank og får det nye navnet SpareBank 1 Helgeland. Vi ser fram til 2021 og årene som kommer der vi skal fortsette å bidra til å bygge framtidens Helgeland, ved å være en drivkraft for vekst, samarbeid og kompetanse.

Velkomstfest fra mars til oktober

I mars 2020 ble det klart at Helgeland Sparebank skulle overta virksomheten fra SpareBank 1 Nord-Norge på Helgeland og tre inn i SpareBank 1-alliansen. Det er et stort og omfattende prosjekt, hvor både kunder og samarbeidspartnere skal ivaretas. For å sikre best mulig drift og forutsigbarhet for kundene, vil endringene gjennomføres i flere trinn i løpet av 2021.

15. mars er startskuddet. Da skjer første overflytting. Vi starter med en velkomstfest for å ønske nåværende Helgeland Sparebank-kunder velkommen til nye plattformer. Det blir ny nettside, denne vil ta kundene over til ny nettbank, og alle må laste ned den nye mobilbank-appen. 

18. oktober skjer den endelige virksomhetsoverdragelsen der kundene i SpareBank 1 Nord-Norge blir en del av SpareBank 1 Helgeland og organisasjonen blir en samlet gjeng i alle de fire byene på Helgeland. For de nye kundene som ønskes velkommen fra SNN, er det ikke så store endringer. Kunder i SpareBank 1 Nord-Norge vil få de samme produktene, løsningene og betingelsene i SpareBank 1 Helgeland. Rådgiverne blir de samme, men de blir en del av et større og sterkere lag, med enda tettere nærhet til beslutningene.

Perioden mars-oktober blir derfor en velkomstfest, hvor vi ønsker gamle og nye kunder velkommen med gavedryss, konkurranser mm.. I dette tidsrommet pakker vi også opp produkter og tjenester som vi skal tilby som SpareBank 1 Helgeland. 

Vi samler landsdelens fremste kompetanse, kunnskap og engasjement for Helgeland i den nye lokalbanken fra 2021. Her er dagens banksjefer for privatmarkedet i Helgeland Sparebank som ser fram til å få på plass nye kolleger fra kontorene i SpareBank 1 Nord-Norge i Brønnøysund, Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen.

Lokalt eierskap, lokal drivkraft

Helgeland Sparebank er en lokal sparebank. Banken er eid av både kundene og egenkapitalbeviseierne og en stor del av overskuddet skal deles ut til allmennyttige formål. Det gjør banken til en viktig aktør for lag/foreninger, kulturliv, bolyst og trivsel.

Sterkere sammen

For å sikre at Helgeland skal få beholde sin lokalbank i fremtiden må Helgeland Sparebank være sterk, lønnsom og solid

Det gjør vi blant annet ved å samle landsdelens fremste kompetanse, kunnskap og engasjement for Helgeland i felles kontorer i Brønnøysund, Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen.

Vi skal ha samme verdier, men mer drivkraft. Og vi skal være like bra som de nasjonale, men gi tilbake til de lokale. Det er vårt løfte til alle våre lojale og gode kunder som verdsetter den lokale banken på Helgeland.

Om transaksjonen og samarbeidet:

  • Helgeland Sparebank (HSB) kjøper bankvirksomheten til SpareBank 1 Nord-Norge (SNN) på Helgeland. Banken blir en del av Sparebank 1 Alliansen, samtidig som HSB kjøper seg inn i noen av SNN sine datterselskap.
  • I Sandnessjøen vil du på sikt finne oss i Sparebank 1 Nord-Norges nåværende lokaler. I Brønnøysund, Mosjøen og Mo i Rana vil du finne oss der vi er i dag.
  • SpareBank 1 Nord-Norge skal samtidig blir en langsiktig eier i Helgeland Sparebank med 19,99 % av egenkapitalbevisene, og Helgeland Sparebank skal tre inn i SpareBank 1-alliansen ved å bli en del av SamSpar.
  • Dette er et forretningsmessig samarbeid på tjenestesiden for å være rustet til økt internasjonal konkurranse. Bankene skal fremdeles konkurrere seg imellom.

Hvorfor og hvordan?

  • Resultatet blir en sterkere lokalbank, et bredere tilbud til kundene og fortsatt utvikling på Helgeland og i Nord-Norge.
  • Dette er bra for kundene fordi de får en lokalbank som nå blir enda sterkere, med et enda bedre og bredere tilbud.
  • Dette er bra for Helgeland fordi vi sikrer en lokal bank med hovedkontorfunksjoner, lokal styring og ekstra kraft til å være en drivkraft for vekst.
  • Dette er bra for de ansatte fordi de får forutsigbarhet, nye muligheter og et enda større kompetansemiljø å dra nytte av i en bank med lokal forankring på Helgeland.
  • Endringene for kundene vil ikke skje før 2021. Da vil HSB blir SBH.
  • Kundene beholder sine rådgivere.

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.